VINN
 pilKART  
 pilFAKTA
  
pilhavet
  
piløyene 
  pilfolkene
  pilklimaet 
 
pilLIVET I HAVET
  
pilhaier
  pilannen fisk
  
pilhval
   pilmaneter

   pilskalldyr

   pilannet

 pilVEKSTER  
 
pilgrønsaker
  pilfrukt
  
pilannet
 pilDYRENE 


  pilTIPS
  pilvalget
  pilreisen
  pilhelse
  piløkonomi
  pildiverse

 pilNYHETER
 pilARTIKLER
 pilDEBATT
 pilVIDEO
 pilMUSIKK
 pilMAT
 pilHELSE
pilMYSTERIER
 pilPENPALS  
 pilLINKER
  pilbilletter
  pilreiseliv
  pilguider
  pilspennende
  pilhelse
  pildiverse

 pilFORSIDE

  
  
  Sydhav
  på nettetGRATIS KONKURRANSE - VÆR MED!
Vi fortsetter vår lille gratis konkurranse - hvor du kan vinne en av
Terje Dahls bøker i e-bokformat* etter fritt valg.

Konkurransen for
november går ut på at du skal finne svaret på følgende spørsmål:
 
Hva heter landet?- Hva heter øygruppen?
Bak hotellene ligger verdens kanskje mest kjente strand, men mange vil nok ha det samme utbyttet av å dra til Kanariøyene som hit! Strendene på Gran Canaria er finere enn Waikiki Bech, det er minst like mange turister - og prisene er lavere på Kanariøyene!
    Når det er sagt så må man skynde seg å legge til at øygruppen har øyer som langt mer interessante enn den mest besøkte - og at selv hovedøya har mye å tilby som du ikke finner i det vi kaller Syden.
    Øygruppen er en stat i USA, kjent som "the Aloha State". Ja, ordet "aloha" er det første du hører, og kommer fra det polynesiske ordet kjærlighet (alofa), men brukes heri også som "velkommen/god dag"!
    Hovedstaden Honolulu er svært så amerikanisert: Motorveier, McDonald's, Budweiser øl, trafikk-kork, trengsel på fortauene, skyskrapere, lommetyver...you name it! Men du skal ikke så langt utenfor allfarvei før du blir facinert av naturen. Flotte strender, grønne daler, glødende vulkaner, spennende huler, sprudlende fosser. Og tilbudene er mange nok, både for barn og voksne.
    Likevel, det er lenge siden den opprinnelige kulturen forsvant, så den som drømmer om en romantisk sydhavsøy hvor folk bor i palmebladtekte hytter må nok reise videre ut over Stillehavet!
     Flere tips kan vi nok ikke gi, og vårt spørsmål denne måneden er: Hva heter øygruppen med Waikiki Beach?
Fyll inn ditt svar og trykk på send-inn-knappen.
Lykke til!

Jeg er med i gratis-konkurransen og tror at svaret er:
 

Navn:
 
E-post adresse:
 


Svaret må være sendt oss innen 29. november.
Navnet på vinneren vil bli publisert på førstesiden og på denne siden i den første oppgraderingen i desember. Pluss i vårt gratis nyhetsbrev som kommer en gang i måneden, - for å få tilsendt det som e-mail klikk her
eller send beskjed til post@sydhav.no.
Oktober-konkurransen: Landet var Palau
Hva heter landet?Rock Islands nylig kom på listen over verdensarvsteder. Vel, har du hørt om Palau er du ganske sikkert en dykkeentusiast, for det er ansett for å være et av det aller beste stedene i verden for dykking - og et av de mest spennende.
    Spesielt dykkingen sammen med haier og enorme djevelrokker skal være fascinerende. For ikke å snakke om å dykke ned blant millioner av brennmaneter uten å brenne seg!
    Landet bærer preg av sin kontakt med USA, befolkningen er blitt ganske amerikanisert. Ikke det at det kryr av skyskrapere og dollarglis, men mye av den lokale kulturen har gått tapt. Det er like stas med en hamburger som en tunfisk marinert i kokosmelk! Likevel, kommer du vekk fra den lille hovedøya Koror vil du opplevet at sydhavet lever fortsatt. Og du vil uansett bli betatt av den fantastiske naturen - både over og under havflaten!

Vinneren av oktober konkurransen ble
Sofie Berg, gratulerer!
For å lese vår artikkel om manetsjøen, klikk her.
For våre fakta-sider om Palau, klikk her.
For å lese våre andre artikler fra Palau, klikk her.
For å lære mer om Terje Dahls bøker, klikk her.
For Terje Dahls personlige hjemmesider, klikk her.
 

September-konkurransen: Landet var Papua Ny Guinea
I hvilket land?Hvis du kommer til Papua Ny Guinea (PNG) og tar deg en tur på det lokale markedet, så er det sannsynlig at du vil få se på noen kneblete og bakbundne dyr som titter opp på deg med bedende øyne. Du vil ikke ha noen som helst problemer med å tyde den beskjeden de prøver å overbringe: "Vær så snill og slipp meg fri!". Vel, man setter stor pris på helstekt kuskus, pungaper, som også ofte fores opp i små bur. Mulig de smaker godt, men hvem har hjerte til å slakte og spise dem?
     Papua Ny Guinea er sydhavets største, både når det gjelder areale og folketall. Det kanskje også det mest spennende. I det indre av landet kan du finne melanesiske mennesker som knapt har vært i kontakt med hvite menn, og på øyene utenfor kyster finner du polynesiske tradisjoner som lever beste velgående.
    Dessverre kan landet kanskje bli litt for spennende, kriminaliteten har tatt overhånd i flere byer. "Raskals" kalles gjerne de som ødelegger, og trøbbelmakerne kommer oftest fra den yngre generasjonen. Likevel, landet så mye å by på og så mange drømmesteder uten problemer at turismen så langt fra er død!

Vinneren av september konkurransen ble
Jan Jensen, gratulerer!
For å lese vår artikkel om pungapen, klikk her.
For våre fakta-sider om Papua Ny Guinea, klikk her.
For å lese våre andre artikler fra Papua Ny Guinea, klikk her.
For å lære mer om Terje Dahls bøker, klikk her.
For Terje Dahls personlige hjemmesider, klikk her.
 
 


Til toppen

GRATIS KONKURRANSE - VÆR MED!
Vi fortsetter vår lille gratis konkurranse - hvor du kan vinne en av

Terje Dahls bøker i e-bokformat* etter fritt valg.
Gå til toppen av siden!

 

Til toppen

 

 

 

 

 

 forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker | billetter | kontakt 
 
Det siste paradis
Terje Dahls sydhavsopplevelser
- nå som ebøker!

Kun kr.150,- pr bok.

Les mer

Tilbud på politiradio
eller UPS?
Micropower