forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | | helse | mysterier | penpals | linker | kontakt |
Her er noen av sydhavets flotteste strender!
Under er omtaler av noen få strender i sydhavet, men det finnes jo så mange å ta av - og alle venter de på deg:

Pacific HarbourPacific Harbour Beach, Viti Levu, Fiji
I Fiji er det mange vakre strender, men i nærheten av hovedstaden Suva finnes det bare en: Pacific Harbour Beach. Den ligger 40 minutters kjøring fra byen, og like ved den vakre stranden, finner du også Pacific Harbour Cultural Centre hvor du kan lære alt om kulturen i Fiji.,
Sand og bading:
Flott gyldensand, bra beskyttet av et korallrev ute i havet. Stranden blir aldri overfylt.
Aktiviteter:
Ingenting på selve stranden, men på hotellet i nærheten er det utleie av vindsufere, seilkatamaraner og kanoer. Det er også muligheter for hesteriding, fisketurer samt vannscooter- og dykkesafarier.
Alternative strender:
Det er strender ved hotellene langs Coral Coast på hovedøya, men de beste er på småøyene ute i den enorme lagunen som omgir Fiji-øyene.
For å lese vår artikkel om Pacific Harbour Beach - klikk her!

Muri BeachMuri Beach, Rarotonga, Cookøyene
Muri Beach på Rarotonga i Cookøyene kan snart kalles den norske sydhavsstranden. Rarotonga har blitt veldig populær blant norske familier med barn som har lyst til å prøve sydhavet, og de møtes gjerne her - det er av og til som om Muri er en norsk koloni! Muri Beach ligger på sørøstenden av øya, som har en vei som går hele veien rundt - 32 kilometer.
Sand og bading:
Stranden har fin og hvit sand, og er bra beskyttet av en lav holme og korallrevet som går rundt hele øya. Her er det fine badeforhold uten farlige bølger, og selv om du kan treffe på nordmenn, så er stranden er aldri tettpakket som strendene på Kanariøyene!
Aktiviteter:
Det er muligheter for kajakkpadling, vindsurfing, drageseiling med surfebrett (kiteing), snorkling og seiling med små joller. Dessuten kan man snorkle rundt i det varme vannet eller vasse ut til holmen. Det ligger også et hotell med bar og restaurant helt nede på stranden. De har utleie av kajakker/kanoer, og man kan bestille massasje og få den på stranden.
Alternative strender:
Det er populært å svømme ved den berømte Black Rock like sør for flyplassen, og det
er muligheter for surfing i de store bølgene som kommer inn fra nord i Avarua Harbor - ofte brukt av de lokale gutta.
For å lese vår artikkel om Muri Beach - klikk her!

Waikiki BeachWaikiki Beach, Uapu, Hawaii
Waikiki Beach er kanskje verdens mest berømte strand. Den ligger i Honolulu, som er hovedstaden i Hawaii med nesten en halv million mennesker. Waikiki Beach ser ganske flott ut med sin gyldne sand, men som den turistmagneten den er så sier seg selv at her kan det bli trangt om plassen!
Sand og bading:
Selv om sanden ser fin ut på bilder så er det enkelte steder en del stor grus, spesielt nære bykjernen. Det går greit å bade fra stranden, selv om man ikke har noen beskyttelse av korallrev. Det gjelder at man holder øye med skiltene som badevaktene setter opp, og at man bader sammen med andre. Uberegnelig strøm må man også passe seg for. Voksne bør holde nøye øye med barn.
Aktiviteter:
Waikiki Beach kan konkurrerer med mange andre berømte strender når det gjelder heftige opplevelser. De finnes masse tilbud, og de er greie nok - også for familier med barn. Det er blant annet muligheter for paraseiling (fallskjerm etter båt), kajakkpadling, vindsurfing, snorkling, dykking og surfing. Det er kort vei til nærmeste bar og restaurant, samt turistbutikker hvor man kan få solkrem, baderinger, lesestoff og mye annet. Litt øst for hovedstranden, mot Diamond Head, er det et flott område for picknic og grilling.
Alternative strender:
Hanauma Bay på sørøstsiden av Oahu er en godt beskyttet bukt med fantastisk liv i sjøen, ypperlig egnet til snorkling. Andre strender på øya er Ehukai Beach, Kualoa Park, Makaha Beach, Malaekahana State Recreation Area, Sandy Beach og Sunset Beach. Husk også at det finnes andre øyer i Hawaii med flotte strender og mindre turister!

For å lese vår artikkel om Waikiki Beach - klikk her!

Tumon BayTumon Beach, Tumon Bay, Guam
På den amerikanske og ganske så turistifiserte øya Guam i Mikronesia finnes en annen av sydhavets flotte strender. Den lange stranden har gyllen og fin sand, og buer seg langs en bukt som heter Tumon Bay. Stranden er aldri tettpakket som strendene på Kanariøyene, men i turistsesongen rundt juletider kan det jo ligne litt! Mest spesielt er nok at 90 prosent av de på stranden er japanske par på bryllupsreise!.
Sand og bading:
Det går et korallrev tvers over hele bukten, som skjermer av så det alltid er fine badeforhold uten farlige bølger. Bunnforholdene er fine, med myk sand som er fin å vasse på.
Aktiviteter:
Det er lagt bra til rette for turistene, med vindsurfer og andre leketøy for voksne og barn kan du leie. Tumon Beach er et fint sted for de som er nybegynnere i vindsurfing, korallrevet gjør at man ikke driver av gårde ut på havet! En matbit er ikke særlig vanskelig å få tak i - rett bak stranden ligger hotellene og restaurantene tett i tett. Like ved ligger også et badeland.
Alternative strender:
På sørspissen av Guam ligger Cocos Island med fine strender.
For å lese vår artikkel om Tumon Beach - klikk her!

Les TipaniersLes Tipaniers, Moorea, Fransk Polynesia
Stranden ligger på øya Moorea som 25 minutter med ferge fra hovedøya Tahiti i Fransk Polynesia. Den tilhører hotellet med samme navn, men spør du om tillatelse eller spiser en lunsj så skulle det gå greit å få benytte stranden selv om du ikke bor der.
Sand og bading:
Flott gyldenhvit sand, beskyttet av korallrev. Små holmer på revet oppfyller drømmen om en øde øy!
Aktiviteter:
Hotellet kan tilby vannski, båt med glassbunn, kanoer, snorkling, dykking, fisking, hesteriding og andre aktiviteter.
Alternative strender:
På Moorea finnes det bare to offentlige strender, og det er Temae Beach og Faimano Beach, den første er den største, mest kjente og letteste å finne.

Picknic i vannet på Bora Bora.Matira Beach, Bora Bora, Fransk Polynesia
Stranden ligger på Motira Point på Bora Boras sørligste punkt. Bora Bora blir ofte kalt verdens vakreste øy, og Matira Beach omtales ofte som en av de mest romantiske i verden. Stranden er åpen for alle og i nærheten finner du små hoteller, butikker, kiosker og restauranter.
Sand og bading:
Flott gyldenhvit sand, beskyttet av korallrev som går rundt hele øya. Også her finnes det små, ubebodde holmer på revet.
Aktiviteter:
Her finnes blant annet båtutleie, paraseiling og vannski - samt et dykkesenter. Det er også mulig å være med for å fore haier i vannet!
Alternative strender:
Det beste alternative til Motira Beach er å dra ut til de små holmene, "motu", på korallrevet.

Kuto BayKuto Beach, Isle of Pines, Ny Caledonia
Kuto Beach er kåret av japansk reiseliv til verdene nest vakreste strand - og den er også et syn for øyet! Stranden finner du på Isle of Pines som ligger rett utenfor sydspissen av hovedøya i det franske territoriet Ny Caledonia. Det går dagsturer dit med fly fra hovedstaden Noumèa.
Sand og bading:
Utrolig fin og hvit sand, en perfekt buet strand som er over en kilometer lang. Veldig godt beskyttet av landtunger og korallrev.
Aktiviteter:
Det finnes endel tilbud på Kuto Beach, som vindsurfing og seiling, men det er snorkling og dykking i det klare vannet som er mest populært. Rundt Kuto Bay ligger det en rekke små hoteller, butikker og restauranter.
Alternative strender:
Det finnes mange andre flotte strender på Isle of Pines, som Kanumera, og ellers i Ny Calediona - franskmennenes bortgjemte perle i sydhavet.

Fafa islandFafa Beach, Fafa Island, Tonga
Fafa Beach ligger på øya Fafa, som ligger syv kilometer fra hovedstaden Nuku'alofa på hovedøya Tongatapu i kongedømmet Tonga. Det er en liten palmekledd øy som huser en resort som består av bungalower og hytter bygget i tradisjonell polynesisk stil. Tonga er et spennende land å besøke, av severdigheter på hovedøya er den mystiske steinporten Ha'amonga, de eldgamle Langi-gravene, blåsehull i korallrevet og trær med "flying fox"-flaggermus. Tonga er et ganske greit land å fly til, sydhavskulturen lever og masseturismen har ikke funnet fram - enda.
Sand og bading:
Stranden går rundt hele den lille øya, og har fin og hvit sand. Stranden og øya er beskyttet av korallrev, og er flott for svømming og snorkling.
Aktiviteter:
Hotellet kan blant annet tilby vindsurfing, padling, seiling og volleyball. Man kan også få være med ut på fisketurer og utflukter til ubebodde øyer.
Alternative strender:
På hovedøya Tongatapu heter den mest populære stranden Ha'atafu Beach og den ligger på vestspissen av øya. Det finnes også noen bra strender på østsiden. I øygruppene Ha'apai og Vava'u nord for hovedøya finner du også flotte strender.


Tanu BeachTanu Beach, Sawaii, Samoa
Tanu Beach ligger på nordsiden av den ytre øya Sawaii i Samoa, ved landsbyen Manase hvor nordmannen Erik Dammann bodde i ett år med sin familie. Det går både ferge og fly fra hovedøya Upolu, og så er det en times tid med buss lang en kyst hvor du kan se flotte fossefall og korallrev hvor vannet spruter mot himmelen. Stranden ligger i ved Tanu Beach Fales, et budsjett-resort med hytter bygget i tradisjonell stil. Samoa er et land som det går ganske greit å komme seg til med fly fra Norge, og mye av sydhavskulturen lever fortsatt i landsbyene.
Sand og bading:
Stranden har fin og hvit sand, og lagunen egner seg flott for svømming og snorkling.
Aktiviteter:
Hotellet ved stranden kan tilby en del aktiviteter som volleyball, padling, fisking og landsbyturer. Landsbyhøvdingen Tanu og familien hans, som eier hyttene, holder danseoppvisninger om kveldene.
Alternative strender:
Det finnes en del fine strender på Sawaii og rundt hele hovedøya Upolu. På nordøstsiden av Upolu kan det være uberegnelig strøm og bølger, så Sinalai Beach , Vavau Beach og Maninoa Beach på sørkysten foretrekkes gjerne.


Terje Dahls datter på Motuloa Motuloa Beach, Nukulaelae, Tuvalu
Artikkelforfatterens egen strand får stå som et eksempel på de mange tusen av strender i sydhavet hvor det aldri finnes en turist. Nukulaelae er en atoll, en grunne i havet med mange småøyer. På atollene finner man gjerne de beste strendene, med stille laguner og en sval passat som stryker mellom palmene. Problemet kan ofte være, slik det er med Terje Dahls øy, at de ligger så isolert til at de har skipsbesøk med flere ukers mellomrom.
Sand og bading:
Kritthvit skjellsand hvor fotsporene er dine egne. Varmt vann og en lagune som nærmest lyser i alle nyanser av blått. En strand som buer seg vakkert av gårde, helt beskyttet for strøm og bølger. Kan nok være litt grunt ved lavvann, men da kan man jo vasse litt lenger ut!
Aktiviteter:
På strender som Motolua Beach er et ikke andre aktiviteter enn de du finner på selv. Samle skjell, leke med en ball. Plaske sakte med armer og bein sittende i vann til halsen. Vasse rundt og se om man finner noen skjell og snegler til middagen...
Alternative strender:
På Nukulaelae er det strender over alt, mer enn 20 kilometer til sammen, slik er det gjerne på en atoll!

En kort versjon av artiklen har stått i Reiser & Ferie, for å lese mer om det klikk her.
Vi har skrevet en artikkel om strendene i sydhavet generelt, for å lese den - klikk her!
For å lese vår artikkel om å bade i sydhavet - klikk her!

Lyst til å reise til sydhavet og stikke tærne i sanden - se vår side om billetter og drømmereiser- klikk her!


Tips en venn : "Har du lest om sydhavets strender i internettmagasinet "Sydhav på nettet?"?"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

"Det Siste Paradis"
Det siste paradisBoken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | helse |              | mysterier | penpals | linker | kontakt |