REISETIPS
 Fakta
 Kart
 Tips
 Oppslag
 Nyheter
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat
 Helse
 Mysterier
 PenPals
 Linker
 Billetter
 Kontakt

 Forside

  
  Sydhav
  på nettet


REISETIPS
Det er spennende å reise til sydhavet - og vi vil at den skal bli din livs opplevelse. Av den gode sorten! Her får du blant annet råd om hva du bør gjøre før du drar, hva du bør ha med deg og hva du bør tenke på når du lander i sydhavsparadiset!
Husk også at du finner flere opplysninger på Fakta-sidene og under hvert land.

Redaktøren i Bora Boras laguenSydhavet - her kommer jeg!
Er det bare å slenge badebuka i kofferten og sette seg på flyet med kurs for sydhavs-paradiset? Eller er det best å holde seg unna slike tropiske land hvor det kanskje finnes malaria og andre skumle saker? Vel, sett så absolutt kurs for sydhavet
- og glem for all del ikke badebuksa!

Del 1: Helse
Bare sjekk først hva du måtte trenge av medisiner og vaksiner, og følg de rådene du kan lese her:
Les mer
Del 2. Visum, økonomi og annet viktig
Bare sjekk først hva du måtte trenge av visum og billetter, og følg de rådene du kan lese her: Les mer
Sjekkliste for turen til sydhavsparadiset - eller andre steder.
Kan fylles ut ved å klikke i boksene, eller skrives ut: Les mer

Lokal  "strikkhopping" i Vanuatu - kun for innfødte!10 ting å gjøre i sydhavet
- men det finnes jo så mye, mye mer!

Det er spennende å besøke et nytt land, og de som reiser helt til sydhavet kan anse seg ekstra heldige. For at man skal få mest mulig av eventyret er det viktig at man er forberedt, og her er 10 ting som står på "må-gjøre" listen. Selvsagt finnes det så mye, mye mer!
Les mer
Hai!10 ting du ikke bør gjøre i sydhavet
Vi har laget en liste over 10 ting du helst ikke bør gjøre når du besøker sydhavet, og følger du den og bruker litt sunn fornuft burde alle dine opplevelser bli av den gode sorten!

Les mer

Fra Fiji.Hva er egentlig sydhavet?
Det er flere år siden vi lanserte vårt internettmagasin, men vår lille gratis konkurransen har vist at "sydhav" fortsatt er et uklart begrep for mange: Hva er sydhavet - hvilke land er det som ligger der?

Les mer

Fransk PolynesiaHvilket sydhavs-paradis bør du besøke først?
Vaiende palmer, hvite strender, vennlige mennesker og spennende kultur, men hvilket land skal du velge?
Les mer
I hengekøyeHva lurer du på?
Vi mottar hauger av e-mail med spørsmål. Svarene finnes gjerne i Sydhav, men vi vil gjerne hjelpe deg å finne fram lettest mulig - og vi vil også legge ut spørsmål og svar som kan være av interesse for alle.
Les mer

Drømmen flere og flere gjør til virkelighet: Sydhavet!
Aitutaki i Cookøyene.
Vaiende palmer, kritthvite strender, blå laguner og smilende mennesker. Drømmen du har levd med helt siden Marlon Brando blunket til de vakre vahinene på Tahiti i filmen om mytteriet på Bounty. Sydhavsøyene ligger der enda, og de venter på deg!
Les mer

Vår feriespesial - midt i blinken for alle!
Maupiti, Fransk PolynesiaVårt sommeferienummer av Sydhav på nettet var en feriespesial - fullstappet med god tips for alle, enten man skal til sydhavet eller Sverige. Du som ikke fikk med deg tipsene har forsatt sjansen - i en redigert utgave:
Les mer

Familien Juvet på RarotongaHer er tipsene om hvordan du får det til:
Et halvt års drømmeferie på Rarotonga

Familien Juvet bestemte seg for at de ville oppleve noe mer enn et A4 liv. De ville reise, og det langt av gårde - og være borte lenge. Valget falt på Rarotonga, og her er deres tips om hvordan man får til en slik drømmeferie.
Les mer
Wakaya Club i Fiji - den dyreste.Sydhavets luksushoteller
Det er mange som drømmer seg bort til sydhavet. Noen kanskje til en liten Robinson-palmehytte i strandkanten. Andre ønsker å ha det litt mer komfortabelt. Og noen vil ha all mulig luksus. Alle ønskene kan bli oppfylt, ogn de mest luksuriøse hotellene i sydhavet holder absolutt verdensklasse!
Les mer

Sydhavsparadiset - her Nukulaelae i TuvaluGjør som Tore på sporet:
Dra til sydhavsparadiset - det klarer du!

Vel, selv om du ikke har familie i Cooøyene kan du jo dra likevel. Med litt planlegging og innhenting av kunnskap får du det helt sikkert til!

Les mer
På stranden i solnedgangTenk deg en bryllupsreise til sydhavet!
Tenk deg en romantisk rusletur på stranden i månelyset. Vandre hånd i hånd mens bølgene vasker sakte fram og tilbake over den nesten selvlysende hvite sanden.
Les mer
- Tør jeg smake på den lokale maten i sydhavet?
Det er ikke mange som klarer å styre helt unna magebesvær når man reiser til fremmede land, men det gjelder at man tar sine forhåndsregler. Det er mye spennende og god mat å prøve på i sydhavet, så det er en opplevelse man bør få med seg uten måtte tilbringe mye tid på toalettet!
Les mer
DykkingDykking i sydhavet
Krystallklart og varmt vann, flotte koraller og fisker i alle regnbuens farger - joda, sydhavet her det meste å tilby. Og det er tilbud for de som gjerne vil se haier eller djevelrokker på nært hold - eller dykke ned til krigsvrak. Ikke dykkesertifikat? Ta det i sydhavet!
Les mer
Surfing TahitiSurfing i sydhavet
At 8 av de 15 beste surfe-stedene i verden skulle ligge i Stillehavet er kanskje ikke noen overraskelse, men at Tahiti og Fiji er på andre og femte plass vet kun de ivrigste surferne!
Les mer

Service i Fiji!28 grader i vannet: - Bad, bad, bad!
Når du reiser til sydhavet så er det nok kulturen som vil imponere deg mest: De vennlige menneskene og hvordan de lever. Men siden øyene er omgitt av innbydende blå laguner er det klart du må prøve vannet.
Les mer
Gutt og katt.Dyrene i sydhavet
- Så deilig at det ikke finnes farlige dyr!

Mange er redd for å reise til fremmede steder fordi det finnes farlige dyr. På de aller fleste sydhavsøyene slipper du å bekymre deg om dette: De finnes ikke!
Les mer
Artikkelforfatter og svigerfar med en trevallyFisker i alle farger, fasonger og størrelser, men hvem kan du spise?
Da forfatteren Erlend Loe reiste til Cookøyene for å bo en stund på en øde øy sammen med noen venner, snakket han med redaktøren av Sydhav på nettet. Notatene fra denne turen ble siden til suksessboken "L", men det er helt klart at boken ikke hadde blitt noe av om han ikke hadde fått råd. Loe ville ikke ha overlevd på øya!
Les mer
Redaktøren med vennerVennligheten - sannhet eller myte?
Vaiende palmer, kritthvite strender og smilende mennesker. Det er det man i første rekke forbinder med sydhavet. At palmene og strendene finnes det kan man se på bilder, men at menneskene skal være så utrolig vennlige..? Er de virkelig det - eller er det bare en myte?
Les mer

Over korallrevet i lettbåt!Båtferder i sydhavet
Til langt opp i forrige århundre var båter den eneste måten å ta seg til sydhavet på. I dag tar man fly, og når man skal ta seg rundt i Stillehavet er det stort sett også flytrafikk landene i mellom man benytter, men det er mulig å få båtskyss. En uforglemmelig opplevelse!
Les mer

Redaktøren filmerRedigere videoen på bærbar i ferien?
Du får nytt digitalt videokamera til jul og skal til sydligere trakter i ferien. Kunne vært artig å redigere i varmen, men det nytter jo ikke å ta med datamaskinen. Har du en bærbar så er det lettere. Redaktør Terje Dahl tok med seg sin bærbare datamaskin til sydhavet!
Les mer

Fiji strandBilledbehandling av sydhavsbildene dine!
Du har vært i sydhavet og tatt en haug med bilder av blå laguner og smilende mennesker. Muligens det kunne vårt artig å fikse litt på bildene før du viser dem til venner, familie og kjente? Kanskje skrive dem ut på blekkskriveren din, eller sende dem som e-post eller legge bildene ut på hjemmesiden din? Mulighetene er mange - og vi viser deg hvordan du får det til!

Les mer

Har du et spørsmål, tips eller kommentarer?
Send inn   


 Til toppen
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheterartikler | debattvideomusikk | mathelsemysterierpenpalslinker | billetter | kontakt |
Det siste paradis

"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille. Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her
.