logo

SEXTANTEN
- tar peiling på sydhavets babes!
 
Nauru
Nauru er verdens minste selvstendige land - en ørliten flekk av an koralløy midt ute i det enormt store Stillehavet. Turisme eksisterer ikke på øya, og det er forståelig - hvis man da ikke syntes det er spennede å se et utgravd månelandskap. Folkene i Nauru ble nemlig verdens rikeste på grunn av fosfat. Øya var engang i fortiden hjemmet til en stor fuglekoloni og møkka etter dem, guanoen, er blitt til verdifull gjødsel i form av kalksteinsfosfat. Nå er 90 prosent av øyas overflate gravd vekk og fosfaten slutt.
Jentene? Vel, liker du smellfeite jenter som såvidt klarer å vagge seg avgårde så kan man kanskje si at du har kommet til rett sted. Folkene i Nauru har nemlig brukt pengene på å spise, så her finner du verdens tykkeste mennesker. Landet har verdens laveste levealder og verdens største forekomst av sukkersyke også - selvsagt er det her en nøye sammenheng!
Nattelivet er absolutt ikke noe å skryte av på Nauru. Det bor et par tusen mennesker på øya, et hotell, et guesthouse, et supermarked som nesten alltid er tomt for varer og en bar. Baren som heter Bula Bar ("Bula" betyr goddag i Fiji!) er et svært beryktet sted hvor drittleie mannfolk går for å drikke seg dritings, spy på betonggulvet og sloss!
Nei, Nauru er nok ikke stedet for å jakte på sydhavsbabes!
Klikk her for å komme til mer informasjon om Nauru.
Klikk her for å komme til klikkbart kart!
GALLERIET (et eksempel burde vel holde?):
               

[Seilasen] [Atoll-livet] [Flukten] [Sydhav i Norge] [En smak av sydhav] [Bøkene] [Førsteside]
[Sydhav i Norge]
[Sydhav på nettet] Tilbake til Sextanten

© Terje Dahl 1996-2001