Prometheus-prosjektet
     Prometheus-prosjektet                                  Artikkel  

Har vi ikke råd til å redde verden?
Er det virkelig slik at finanskrisen kan ta knekken på klimaavtalene som man sier et helt nødvendig for at vi ikke skal risikere levevilkårene på kloden vår?
Hva i all verden er galt med oss? Har tankegodset fått alvorlige skader av pengegaloppen?

I Aftenbladet kan vi lese at den globale finanskrisen kan kullkaste de pågående forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale. At strammere budsjetter, svakere lønnsomhet og økende arbeidsløshet er faktorer som vil kunne føre til at partene får mindre handlingsrom i forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale: - Når den økonomiske veksten er sterk, er det lettere å komme til enighet enn når veksten er svak, sier direktør Jean-Charles Hourcade i den franske tankesmia Cired. Generalsekretær Steve Sawyer i vindkraftorganisasjonen GWEC tror noen land vil forsøke å snike seg unna kostbare klimatiltak. Les mer i Aftenbladet   
   
Også i Teknisk Ukeblad kan vi lese at klimaet taper når børsen raser: At satsing på alternativ energi gir få sikre inntekter, men potensiell gevinst på langt sikt. Det frister ikke investorer, mener sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities.
- Alle investeringer som innebærer denne typen risiko er nå mindre attraktive. Det betyr at det vil bli investert langt mindre i klimavennlig teknologi, både i Norge og internasjonalt, sier Andreassen. Les mer i til Teknisk Ukeblad
   Ved starten på finanskrisen gikk USA ut og senket renten - for å stimulere kjøpelysten, og følgelig øke den globale oppvarmingen, i et forsøk på å hindre at den amerikanske økonomien skulle stupe.

Det virker altså som om økonomien styrer oss mennesker - og ikke omvendt. Men er det mulig? Er ikke penger bare et middel som gjør det lettere å bytte varer og tjenester? Har pengene fått sitt eget liv?
Kan vi ikke klare å sikre en framtid for våre barn fordi det er problemer på børsene? Har vi ikke råd til å redde verden?

Av Terje Da
hl


  Jeg har  følgende innlegg/synspunkt:
 
  Navn:
 
  E-post adresse:
 
   

 

Hva mener du?
Her kan du sende inn din egen mening om Terje Dahls artikkel.
Under finner du de innsendte meningene.


Prometheus-prosjektet - klikk her

 
(Kom med innlegg, folkens!)

 

 

 

 


Tips en venn:
"Har du sett artiklen "Har vi ikke råd til å redde verden? av Terje Dahl?
Du kan også lese hva andre mener om dette og sende inn hva du mener!"

Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):