Prometheus-
prosjektet
  Debatt
... Vi må finne ut hvorfor vi ikke gjør noe for å stoppe den globale oppvarmingen! Hvem eller hva er det som lurer oss?

Hvem eller hva
- les artiklene:

 Politikk

 Religion

 Markedskrefter

 Maktelite

 Media

 Reklame ?

Flere emner for artikler kommer.
Tips oss!


Tips noen om Prometheus-prosjektet!
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):
 

 
Her finner du innsendte meninger - de nyeste øverst
Vi forbeholder oss retten til å forkorte innlegg. Innlegg med innhold som kan virke støtende offentliggjøres ikke.

Det er stadig inntresant å følge Terje Dahl sine mange reflekterte innlegg. Det er klart mange kan tenke seg tilbake til det vi tror er paradiset. Vi har en illusjon om det perfekte, der livets problemer ikke er større en det som naturen bringer av gleder å sorger. Men vi må huske , menneskene har hele tiden vært preget av frykt. Frykt for det som vi ikke kan kontrollere . Når en ser på religionene så er disse preget av en innfrielse av det som vi mennesker ikke besitter, eller råder over. Naturomveltninger har alltid preget menneskenes frykt . Ikke uten grunn, vi bor jo i realiteten på en snurrende ildkule. Små endringer i denne balanse kan få alvorlige konsekvenser.
Derfor er det viktig at vi vet hva som egentlig foregår, men vil vi finne svaret ? Menneskene har vært opptatt av disse ting i tusener av år. Hva om ti år, da kan det være mulig at forskerresultatet viser at vår tids klimaendring tilskrives endringer i jordas indre å ikke hovedsakelig CO 2 utslipp? Eller kan svaret ligge et sted der disse to elementer bidrar i et samspill? Kjenner vi egentlig til det som hender med jordas indre når vi pumper opp olje i dagens tempo? Men uansett har vi et ansvar, ansvaret ligger i å ikke bidra til de forvirringer vi i dag ser plager jordas fremtid. Men vi kan da ikke alle vende tilbake til de hvite seil storhetstid.
Hilsen Arne
Tullete politikere
Hvis noen lurer på hvorfor alt går nedenom, er det stort sett fordi at det meste blir bestemt av politkere. Her til lands er vi ikke i den situasjonen at det finnes mange lobbyister osv som i USA som påvirker. Noen finnes det her også, men ikke så stor grad.
    Likevel er politikerne mer interessert i å se på hvilken farge det er på partiboka, og dereter lese det som står der, istedefor å ta effektive vedtak. De skylder på hverandre OG ER STORT SETT MAKTESLØSE ELLER HANDLINGSLAMMEDE. Ellers så skylder de på EU, og venter til at de har fattet vedtak....
    Folk bør i langt større grad gidde å gjøre noe selv istedefor å vente på tafatte og giddaløse politkere. Meld dere inn i organisasjoner, og ble med på et eller annet. Jeg leste i en avis her forleden at 34 grønne partier i Europa har skrevet under på en protest mot å borre etter olje i Barnetshavet. Det er jo en begynnelse...
    Sett igang med egne små tiltak, og se på TV for å finne løsninger. Jeg har to ganger sett et program av den kanadiske TV-mannen David Suzuki, og hans program Nature of Things tok opp Builing Green sist. Dette bør langt flere se, og lære en del av.
Øystein Visth, Levanger

 

Kom med flere innlegg, folkens!.


 

På siden:
Nettavis om klima
I nettavisen Klimanytt finner du de siste nyhetene fra avisene innen klima-forandring og klimapolitikk.
Les mer

- Vi øker farten mot avgrunnen. Og vi gleder oss over at reisen - for de rike samfunns vedkommende - gjennomføres med stigende komfort, sa Kåre Willoch.

Blir jorden som Mars?
Er Mars slik vår planet vil bli om vi fortsetter raseringen av vår natur - kun ørken og en atmosfære av CO2?