KlimaNytt - klikk for forsiden.
     Nettavisen om klimaendringene                                      Artikkel  
Helen Bjørnøy
Helen Bjørnøy
Miljøvernminister Bjørnøy:
"Norge skal være en pådriver
i klimaforhandlingene"


Miljøvernminister Helen Bjørnøy garanterer at Norge skal
være en pådriver for en global klimaavtale.


KlimaNytts redaktør Terje Dahl har utfordret regjeringen i klimaspørsmålet, og har fått svar fra Norges miljøvernminister Helen Bjørnøy. Hun forstår godt at det haster med å gjøre noe for å redusere de skadelige klimaendringene, men at det er svært vanskelig å få alle verdens land til å påta seg forpliktelser om å redusere sine utslipp av klimagasser.
   - Jeg kan imidlertid garantere deg at Norge fortsatt vil være en pådriver i forhandlingene om en framtidig global klimaavtale, skriver vår miljøvernminister.
   Hennes garanti medfører at våre egne utslipp av klimagasser, som i de seinere årene har økt kraftig, må reduseres:
   - Å vise vilje til reduksjon i nasjonale utslipp vil også være viktig for vår troverdighet som pådriver i forhandlingene om globale utslippsreduksjoner, sier Bjørnøy.
Terje Dahl
Terje Dahl
"Avgrunnen neste!"
I forbindelse med sin artikkel "Avgrunnen neste!", hvor Terje Dahl spør om det nå snart har kommet så langt at vi ikke kan stoppe de skadelige klimaendringene, sendte vår redaktør en e-mail til landet regjeringsmedlemmer. Han ba dem å uttale seg om artikkelen, både som statsråder og privatpersoner.
   - Ikke alle har svart enda, sier Terje Dahl. - De som har svart henviser til miljøvernministeren, og endelig kom det også et svar fra henne!
   Vår redaktør kan fortelle at statsminister Jens Stoltenberg ikke har svart, heller ikke Kristin Halvorsen - og ingen har sendt inn sitt syndpunkt som privatpersoner.
   - Jeg syntes det er flott at vår nye miljøvernminister viser en positiv holdning, men å komme fra holdning til handling er ikke så lett, det har tidligere miljøvernministere fått erfare! sier Terje Dahl.
Tvang han vekk
Vår redaktør har helt siden han kom til Norge i 1995, etter at klimaendringene tvang han vekk fra sin øy i sydhavet, utfordret den norske
Avgrunnen neste!
- Vi øker farten mot avgrunnen. Og vi gleder oss over at reisen - for de rike samfunns vedkommende - gjennomføres med stigende komfort.", sa Kåre Willoch - for snart ti år siden. De som i løpet av det siste året har fulgt med når det gjelder klimaendringene vet at vi nå er farlig nær siste holdeplass!
Les kronikken, klikk her
Regjeringen utfordres:
Vi har nå sendt en e-mail til alle våre regjerings-medlemmer, og bedt dem skrive sine synspunkt - både som politikere og privatpersoner.
Les mer
KlimaNytt spør Terje Dahl:
- Er klimaendringene så alvorlig som du hevder?
Les mer
regjeringen i klimapolitikken.
   - Det spiller svært liten rolle hva slags regjering eller hvilke ministere vi har. Alle lover at de skal ta klimaendringene på alvor, men det blir med løftene. Norge har enda ikke kommet med et konkret forslag til de internasjonale klimaforhandlingene, og vi øker våre egne utslipp hele tiden, sier han.
   - Jeg vet ikke om vår nye miljøvernminister med sin garanti tenker på Kyotoavtalen og at Norge skal kjempe for å få USA, Australia, Kina og andre land som ikke har undertegnet avtalen til å gjøre det. USA har sagt rett ut at de ikke har råd til å underskrive, og jeg tror at ikke engang løfter om billig norsk olje kan få Bush til å forandre mening!
Verdikommisjonen
Miljøvernministeren har nylig uttalt at hun er bekymret over vårt forbruksmønster som gir negative konsekvenser i form av blant annet klimaendringer. Vår redaktør har mange ganger etterlyst vilje til å finne ut hvorfor hele verden kaster seg inn i et utviklingsmønster som kun går på økonomisk vekst:
   - Jeg forslo ovenfor Verdikommisjonen at man skulle se på klimaendringenes mekanikker og sjel, og hadde fått med meg kapasiteter som Thor Heyerdahl og Arne Næss. Verdi-kommisjonen vendte tommelen ned, men hvis Bjørnøy mener alvor er jeg villig til å prøve igjen. Vi må blant annet finne ut hvorfor vi er så hektet på økonomiske goder at vi ikke lenger bekymrer oss over våre barns framtid!For å komme rett til miljøvernministerens svar - klikk her

  Jeg har  følgende innlegg/synspunkt:
 
  Navn:
 
  E-post adresse:
 
 
 
Hva mener du?
Her kan du sende inn din egen mening om denne artikkelen.
Under finner du de innsendte meningene.

Les gjerne våre kronikker, klikk her
For redaktør Terje Dahls egne sider om klimaendingene,
klikk her
KlimaNytt - klikk her(Kom med innlegg!)


Tips en venn :
"
- Norge skal være en pådriver i klimaforhandlingene! Miljøvernminister Helen Bjørnøy garanterer at Norge skal være en pådriver for en global klimaavtale.
Les artikkelen i KlimaNytt. - Du kan også sende inn hva du mener!"

Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

Terje Dahl er redaktør av internettavisen KlimaNytt og blir kalt verdens første klimaflyktning fordi han måtte flytte fra sin øy i sydhavet da livstruende orkaner dukket opp. For å lese Terjes personlige nettsider - klikk her!

E-mail til Terje Dahl