Terje og Olav.Bordtennistrener igjen - min sønn Olav spiller!

Olav var flink i tennis og var med i konkurranser, men julen 2007/8 regnet det for mye til at han kunne spille. En lapp i hånden om gratis bordtennis i ferien gjorde at han fant veien til bordtennishallen i byen Townsville i Australia - og pappa ble med...
Så nå er det altså bordtennis som gjelder - og da får jo jeg hjelpe til så godt jeg kan!


Olav blant de ti beste U13-spillerne i Australias juniormesterskap!
Olav var tatt ut til å representere Queensland i det australske juniormesterskapet 2011, i Sydney fra 25. september til 1. oktober. I lagkampene for U13, hvor alle statene spiller mot hverandre, blir det etterpå annonsert en liste over de beste spillerene. Olavs mål for mesterskapet var å komme på listen, og han greide en tiende plass! I U13 single var Olav seedet som nummer åtte og han kjempet seg også fram til kvartfinalen hvor han tapte for vinneren Domenic Huang. I U15 møtte Olav også vinneren: Erny Tsao. Veldig bra innsats av Olav i mesteskapet, som ikke hadde fått den beste oppkjøringen,.med skader, sydom og mangel på kamptrening.
Olav med tre medaljer.

Sølv til Olav i det australske skolemesterskapet
I september 2011 spilte Olav i det australske skolemesterskapet som en oppkjøring til det australske juniormesterskapet. Det ble sølv i single. Olav tapte for en av de beste U13 spillerne i Australia, Richard Wang, i finalen. I lag spilte Olav opp i klassen 11-12 klasse (Olav var 8. klasse) sammen med en venn fra byen Rockhampton. De vant alle sine lagkamper, men fikk ingen medaljer siden de ikke representerte samme skole.
Olav og lagkamerat Enoch Pun til venste, her mot en skole med to gode jenter.

Nok et gull til Olav: I Queenslands juniormesterskap 2011
Også i 2011 ble det gull til Olav i Queenslands juniormesterskap. Han og Rebekha Stanley fra Mackay vant U13 mixed double - de slo toppseedete Jake Duffy og Chloe Totterdell 3-0 i finalen. Olav fikk bronse i U13 og U15 double, pluss i U13 single hvor han tapte for vinneren Jake Duffy i semifinalen. Olav ble tatt ut til å representere Queensland i det australske juniormesterskapet.
Olav med tre medaljer.

Gull og sølv til Olav i Queenslands juniormesterskap!
Olav har spilt i staten Queenslands juniormesterskap i bordtennis, 27. juni til 2. juli 2010. Det ble gull i U13 double (med Rayden Smith fra Rockhampton) og sølv i lag (med Jessie Barnett fra Gold Coast). Olav ble også tatt ut til å spille i det australske juniormesterskapet som går i september/oktober.
Olav hadde ingen fra klubben å spille lag med, så han fikk en partner fra en annen klubb. De ble seedet som nummer 5, men spilte seg opp til andreplass (tapte 2-3 for vinnerlaget Bundaberg). Olav hadde også en doublepartener fra en annen klubb, og de var seedet som nummer to - bak de to som var seedet som nummer en og to i U13 single. Olav og Rayden slo dem 3-0 i finalen. I single kom Olav til kvartfinalen, det ble tap for en spiller fra Brisbane - etter at Olav i gruppespillet hadde slått han som var seedet som nummer fire (Olav var useedet).
Olav med gullmedaljen!

Fiji på flankene, Olav og lagspiller fra Kiribati i midten.Olav spilte bordtennis for Norge i New Zealand, "ITTF Global Junior Circuit Event",
6.-9. april 2010:
Olav til finalen i trøsten for gutter!
Og Norge/Kiribati slo både Fiji og Cookøyene 3-0.
I trøste-turneringen for de som ikke kom videre fra det innledende gruppespillet i kadett-single (15 år) kom han helt til finalen! Her ble det tap 1-3 for en gutt som representerte Malaysia, men Olav hang med hele veien. Det ble en flott avslutning på det internasjonale storstevnet for Olav, som spilte i norsk landslagstrøye for første gang!
Les mer

Klikk her for å komme til hovedsiden om bordtennis, her for å komme til Terjes første side.
For min engelske side om arbeidet jeg har gjort som trener og leder i Townsville, Australia, klikk her.