Kart
 Fakta
 Tips
 Oppslag
 Nyheter
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat  
 Helse  
 
Mysterier
 PenPals
 Linker
  Billetter

 Kontakt


 Forside

  
  Sydhav
  på nettetVI FØLGER DEN
NYE KON-TIKI EKSPEDISJONEN

Tangaroa har nådd Tahiti - med dramatikk
Gutta på land.Den nye norske Kon-Tiki-flåten har kommet til Tahiti og ferden er over. Det siste stykket fra Raiatea ble flåten tauet for å nå fram til velkomstseremonien i tide. Det holdt på å gå galt. Taubåten holdt for stor fart og vannet fosset inn over flåten! Hytta kom under vann, men heldigvis er gutta ok.
Les mer

Klarte "De farlige øyer", men seiler Gutta på land.ikke rett til Tahiti
Den nye norske Kon-Tiki-flåten dro ikke rett mot Tahiti etter å ha forlatt Raroia, men har satt kurs for øya Raiatea hvor man skal være tilstede på en feiring. Etter tre forsøk klarte man å komme seg klar av de farlige Tuamotuøyene, etter kamp mot strøm og vind som vekslet hele tiden. Spørsmålet er nå om man rekker fram i tide.

Les mer

Flåtens store test: Seiler mellom "De farlige øyer"!
Tangaroa har forlatt Raroia, hvor den fikk land-kjenning etter å ha krysset Stillehavet. Gutta har satt kurs for Tahiti, og det er nå seileregenskapene blir satt på prøve. Man må navigere seg mellom skumre korallrev og det som er i gamle dager var sjømennenes skrekk: Tuamotuøyene - som den gangen fikk navnet "De farlige øyer"!
Les mer

Landkjenning!
Raroia fra satelittTangaroa, den nye norske Kon-Tiki flåten, har ankommet Raroia i Tuamotuøyene. Etter å ha strevet lenge mot strøm og vind for å runde sydspissen tauet gutta flåten rundt den med gummibåten. Etter en stund kom båter ut fra den samme atollen som Kon-Tiki strandet på og tauet Tangaroa inn i lagunen. Landkjenning!
Les mer

Det nærmer seg den store testen!
Tangaroa har vært mer enn 60 døgn på havet og nærmer seg den store testen: Tuamotuøyene hvor Kon-Tiki forliste! Foreløpig har seilasen gått flott. Tangaroa seiler bedre enn Thor Heyerdahls flåte, stokkene trekker ikke mye vann og mannskapet trives sammen. Men er seileregenskapene gode nok til å nå Tahiti?
Les mer

Torgeir og slangemakrellen.Torgeir fikk slangemakrell
- som gutta på Kon Tiki!

Da Kon-Tiki-ekspedisjonen var omtrent halvveis, fikk de en underlig skapning om bord. Det samme gjorde Torgeir på Tangaroa-flåten!
Les mer
Tangaroa har møtt sitt første uvær
og sin
første båt!
Den nye norske Kon-Tiki-flåten fikk besøk av en stor seilbåt som spanderte iskrem og øl, og tre dager etter ble det uvær med bølger på seks meters høyde.
Les mer
Tangaroa snart halvveis!
Den nye norske Kon-Tiki-flåten seiler mye bedre enn ventet. Det er faktisk ikke så mange ukene igjen før gutta kommer fram til paradisøyene i sydhavet - hvis alt fortsetter som nå.

Les mer

Dramatisk for Tangaroa
Det ble dramatikk om bord på Tangaroa-flåten i Stillehavet før helgen da både råen og tre senkekjøler brakk.
Les mer i Aftenposten
Tangaroa under seil!Tangaroa seiler!
Den nye norske Kon-Tiki-flåten har endelig kastet loss, ett år forsinket. Seilet er heist og kursen er satt mot vest. Nå venter mange ukers seilas over Stillehavet før gutta når paradisøyene i Polynesia.

Les mer

Spør ekspedisjonens sydhavsekspert Terje Dahl!
Terje Dahl i utriggerkano."Vil flåten synke?" "Er det farlige haier?" "Hvordan finner de øyene?" "Er det kokosnøtter der?" "Er øyboerne farlige?"
Det nærmer seg avgang for den nye norske Kon-Tiki flåten og det er mye man kan lure på. Nå kan du spørre Tangaroa-ekspedisjonens sydhavsekspert.
Les mer
Byggingen er endelig startet!
Etter uke på uke med venting ble denne helgen endelig et gjennombrudd for Tangaroa. Seint fredag kveld kom endelig containeren fra Ecuador med tverrstokkene og resten av treverket, og lossingen startet.
Les mer
Tangaroa.Tør de ha bilde av Tangaroa i seilet?
Thor Heyerdahls flåte hadde en tegning av Kon Tiki i det firkantede seilet. Nå er spørsmålet om Tangaroa-ekspedisjonen, med Heyerdahls sønnesønn ombord, tør ha en tegning av Tangaroa i sitt seil. Den polynesiske guden er gjerne avbildet med noe man helst skjuler i underbuksa!
Les mer
"Å fløte balsatømmer - en fantastisk reise i tid og rom"
Balsatrærne som skal bli til den nye norske Kon-Tiki flåten er felt, og stokkene fløtes til havet.
Les mer
På plass i Ecuador for å felle balsa
Dette er tiden på året hvor det er så varmt at ecuadorianerne drar til sjøen for å kjøle seg ned. Olav Heyerdahl og ekspedisjonsleder Torgeir Higraff drar i stedet til det varmeste stedet i landet for å drive treforskning – til lavlandet i le av Andesfjellenes vestvegg.
Les mer
VG Tett På Nett:
Vil Tangaroa-ekspedisjonen lykkes?

Etter ett års utsettelse legger den nye norske Kon Tiki-flåten Tangaroa i april ut fra Peru for å følge samme ruten som Thor Heyerdahl over Stillehavet til Polynesia.
Mandag 09. jan 2006 kl. 11:00
Les mer i VG Tett på Nett
Sydhavsekspert advarer: Frykter Kon Tiki-gutta forliser
Sydhavseksperten Terje Dahl mener Tangaroa-ekspedisjonen kan komme til å havarere på lignende måte som Thor Heyerdahls Kon Tiki gjorde.
Les mer i VG

Vil Tangaroa forlise?
Kon-Tiki endte sin ferd i de dundrende bølgene på Raroias korallrev, heldigvis uten at noen av flåtefarerne ble skadet. Vil den nye norske balsaflåten lide den samme skjebnen - eller vil Tangaroa ha langt bedre seileregenskaper?
Les mer
Tror du at Tangaroa vil forlise? Send inn din mening - og les andres! For vår debattside om Tangaroa - klikk her!
Nytt medlem på flåten
Lærer Øyvind Lauten mønstrer på som nytt ekspedisjonsmedlem på Tangaroa, da flåtens havforsker Dag Oscar Oppen-Berntsen måtte trekke seg på grunn av skade.
Les mer
Nytt fartøy til Kon-Tiki Museet
Kon-Tiki og Ra II har fått selskap av et tredje fartøy, en flåte som kom seilende inn til brygga på Bygdøy. Det var en miniatyrkopi av Tangaroa, den nye norske Kon-Tiki flåten som legger ut fra Peru neste år.
Les mer


Kon-Tiki Museet støtter Tangaroa økonomisk
Kon-Tiki Museet støtter den nye Kon-Tiki ekspedisjonen, Tangaroa, med 250.000 kroner, og dermed er ekspedisjonen sikret.
Les mer

Vår redaktør er Tangaroa- ekspedisjonens sydhavsekspert
- Jeg er glad for å kunne hjelpe Tangaroa-ekspedisjonen som sydhavseksperten, sier Terje Dahl. - Det kunne jo ha vært artig å være med på flåten, men siden jeg har unge barn og sliter med en nakkeskade er det nok best jeg hjelper til fra land!
Les mer
"Lille-Tangaroa" sjøsatt i Larvik
Lørdag den 18. juni ble en miniatyrkopi av Tangaoa, den nye Kon-Tiki-flåten, sjøsatt i Larvik.

Les mer
Les mer, artikkel i lokalavisen, Stavern.
Tangaroa-ekspedisjonen utsatt ett år
Mange sponsorer ble nødt til å trekke seg ut på grunn av engasjement i de landene som ble rammet av tsunami-katastrofen i Sørøst- Asia. Mannskapet på den nye Kon-Tiki-flåten har derfor valgt å utsette avreisen ett år.
Les mer i vår artikkel.
Ny Kon Tiki-ekspedisjon i fare
Den nye Kon Tiki-ferden over Stillehavet i april står i fare for å bli utsatt ett år etter tap av sponsormidler som følge av flomkatastrofen i Sørøst-Asia.
Les mer i Aftenposten
Sistemann på flåten valgt!
Det nærmer seg etter hvert avreise for den nye norske Kon-Tiki ekspedisjonen - og siste flåtemedlem er nå valgt: Det ble 52 år gamle Bjarne Krekvik fra Eidet.
- Dette er en ære, sier romsdalingen som får jobben som kaptein på balsaflåten.
Les mer, vår artikkel.
Dette er Tangaroa
Tangaroa-ekspedisjonen bygger på tre grunnpilarer: Forskning, undervisning og formidling.
Les mer, TV2s nettsider om Tangaroa-ekspedisjonen. Til toppen
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt video | musikk | mathelse | mysterier | penpals |   linker | billetter | kontakt
 Debattside
- på vår debattside kan du si din mening om Tangaroa-ekspedisjonen
Siste innlegg:
Ingen innlegg enda
.
For vår debattside om Tangaroa-ekspedisjonen, klikk her

Linker:
Tangaroa (TV2)
Torgeirs blogg
Kon Tiki Museet
Fransk Polynesia
Kart over Stillehavet


Artikkelserier:
Reiseforslag
Reisetips
Feriespesial
Severdigheter
Strender

Kulturen
Det siste paradis

"Det Siste Paradis"
Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.