forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk |
mat |
 helse | mysterier | penpals | linker | billetter | kontakt |

Fra filmen.Krystallhodeskalle fra sydhavet

I filmen "Indiana Jones og Krystallhode-skallens rike" var arkeologen med hatten og pisken på jakt etter en sagnomsust hodeskalle av krystall. Hodeskallen Akator skulle kunne gi finneren verdens-herredømme. Fantasi, ja visst, men krystallhodeskaller som man hevder har spesielle egenskaper finnes. En av dem, Synergy, skal komme fra sydhavet!

- Vi tar alltid utgangspunkt i noe som noen folk oppfatter som virkelig, som for eksempel den hellige gral. Det samme gjelder krystallhodeskallen, sa produsenten av Indiana Jones-filmen George Lucas da den ble lansert i 2008.
Indiana Jones
Indiana Jones
- filmen
Mumie.
Terje i kano
Synergy
Mikronesier
Sherry og Synergy
Sherry og Synergy
Synergy
Synergy
Mitchell-Hedges
Mitchell-Hedges skalle
Liggende maya-statue
Liggende maya-statue
Fra Påskeøya
Fra Påskeøya
    Det skal være gamle legender i Sør- og Mellom-Amerika som sier at det finnes 13 forhistoriske hodeskaller laget av krystall. Disse skal bringes sammen når det nærmer seg slutten på den tidsalderen vi lever i, og hjelpe menneskene å overleve en verdensomspennende katastrofe. De tradisjonelle arkeologene benekter at det eksisterer ekte, forhistoriske hodeskaller av krystall og slike legender. Men det finnes maya- og hopiindianere i dag som sier at de er i ferd med å forberede seg til seremonien som skal finne sted når de 13 krystall-hodeskallene kommer sammen, og de mener dette vil skje i desember 2012, som er slutten på maya-kalenderens tidsregning.
Nærmest tilfeldig
- Det var nærmest tilfeldig at jeg oppdaget at det fantes en krystallhodeskalle som skal være fra sydhavet, det skjedde da jeg gjorde et søk på internett for å finne ut om jeg skulle se Indiana Jones-filmen, sier vår redaktør Terje Dahl.
    Det han oppdaget var at det finnes en hodeskalle av krystall som kalles Synergy og at den skulle komme fra en øy i Mikronesia.
    - Jeg besøkte mange øyer i Mikronesia da jeg seilte rundt i Coco Loco og landsbyens gamle menn likte å fortelle meg legender, men jeg hørte aldri noe om slike hodeskaller av krystall, så jeg bestemte meg for å finne ut mer, sier Terje.
Mikronesia
På internett kunne han lese at en mann fra en øy i Mikronesia som var på besøk i England så bilde av Synergy i en avis. Mannen oppsøkte damen som var omtalt sammen med krystallskallen for å få se og oppleve hodeskallen, for den var en del av hans gamle religion og kultur. Det ble som en kjær gjenforening for han. Da han reiste tilbake til Mikronesia i 2005 hadde han med seg bilder av Synergy og hele stammen på øya ble opphisset over at krystallskallen hadde overlevd. Deres legender fortalte at Synergy hadde blitt sendt med en sivbåt fra deres øy til Sør-/Mellom-Amerika, hvor den skulle vente på at den rette personen skulle komme for å bringe den videre. Stammen hadde festet en hel natt mens de fortalte eldgamle historier om sine forfedre.
Passe på
Terje tok kontakt med damen som passer på
Synergy. De som sier de har slike gamle krystallhodeskaller med spesielle egenskaper sier at ingen kan eie dem, men at noen er så heldige at de får passe på dem. Stammen i sydhavet hadde passet på Synergy til den selv ga beskjed om at den måtte videre, og så hadde den endt opp i England.
    - Jeg sendte en e-mail til damen, som heter Sherry Whitfield, og spurte om hun kunne fortelle meg hvilken øy i Mikronsia den hadde vært på. Det kunne hun ikke, sier Terje.
    - Jeg sier ikke noen steder på internettsidene mine hvor Synergy kom fra og det har en årsak. Jeg har blitt bedt om å ikke gjøre det, var svaret Terje fikk.
    Damen forklarte videre at stammen fortsatt har andre gamle, hellige ting på øya, og at det er sikkerhetsmessig årsaker til at de ikke vil at folk skal vite nøyaktig hvor de er. Hun sier også at hun gjerne ville gå ut offentlig
med mer informasjon hvis stammen sa at det var greit, men foreløpig var det kun noen få hun var blitt tillatt å dele slik spesiell informasjon med.
    - Det hjalp ikke at jeg fortalte henne ar jeg var adoptert i flere høvdingstammer i Mikronesia og Polynesia, sier Terje.
En eneste krystall
Synergy veier 7,1 kilo og den er laget av en eneste krystall av kvarts. Den hevdes å være et av de fineste eksemplene i verden når det kommer til krystallhodeskaller og har vært omtalt i flere bøker og filmer om krystallhodeskaller og uforklarlige mysterier. Den skal være modellert etter en ekte hodeskalle. Ikke slik at den er helt lik en menneskelig hodeskalle når det gjelder størrelsesforhold og anatomiske detaljer, men den skal være så naturtro at eksperter skal kunne rekonstruere et ansikt ut i fra den.
Større effekt
Synergy kommer fra et gresk ord og står for et spesielt samarbeid mellom to krefter som gjør at den kombinerte effekten blir større enn summen av kreftenes individuelle egenskaper. Dette skal også gjelde krystallhodeskallen Synergy.     Krystallhodeskallen fra sydhavet skal være en av de 13 som skal komme sammen og gi oss mennesker en viktig beskjed, men Sherry Whitfield mener også at Synergy har dukket opp igjen for å hjelpe de som søker dypere forståelse og visdom generelt.
Mayaindianerne
Den mest kjente krystallhodeskallen er nok Mitchell-Hedges skallen, som etter sigende ble funnet i 1924 av Anna Le Guillon Mitchell-Hedges, adoptivdatteren av den brittiske eventyreren og forfatteren F.A. Mitchell-Hedges under en utgraving i Belize på grensen til Mexico (tidligere Britisk Honduras). Hun påsto at hun fant den på sin 17-årsdag under et sammenrast alter i ruinbyen Lubaantun, og at mayaindianerne fortalte henne at ypperstepresten hadde brukt krystallskallen til å frambringe død. En nesten maken krystallhodeskalle finnes på British Museum, og det er også andre hodeskaller som sies å være forhistoriske og ha spesielle egenskaper.
Sydhavet
- Jeg kjenner ikke til at det er krystallhodeskaller i sydhavet, men hodeskaller i stein finnes det, sier Terje Dahl, og viser til de hodeskallene av stein som Thor Heyerdahl fikk se i hemmelige huler på Påskeøya.
    Heyerdahls arkeologiske ekspedisjon i 1955/56 undersøkte også forhistoriske, ekte hodeskaller på Påskeøya, og konstaterte at flere av dem ikke hadde polynesisk trekk, men mer nordiske.
    Arkeologene mener at hodeskaller hadde en spesiell plass i gammel polynesisk kultur, spesielt når det kom til kriger mellom øyene. En drept fiende ble gjerne gravd ned i bakken til kjøttet råtnet vekk, deretter tok man opp hodeskallen, renset den og plasserte den på det lokale alteret. Maoriene i New Zealand hadde også den tradisjonen at de preserverte de tatoverte hodene til avdøde slektninger gjennom en tørke og røyke-prosess, fordi de mente at hodene inneholdt den dødes sjel.
Liggende maya-statue
"2012 - we were warned"
2012
Det er ikke så lenge til 21. desember 2012, og den datoen er datoen for menneskehetens undergang - ifølge de som tolker mayenes forhistoriske kalender på den måten. De som så filmen 2012 vet jo at heltene reddet seg fra katastrofen ved hjelp av moderne utgaver av Noahs ark, men det var altså film på amerikansk vis. Hva som skjer vil framtiden vise. Også om de 13 krystallhodeskallene vil komme sammen og på spektakulært vis fortelle oss hvordan menneskeheten skal overleve - eller hvordan vi skal forbrede oss på overgang til en annen form for eksisens. Hjelp trenger vi nok uansett, for det ser ut som om vi fortsetter plyndringen av kloden med medførende utslipp av klimagasser - på tross av at vi i over 20 år har blitt advart av verdens ledende vitenskapsmenn om at vi risikerer å ødelegge levevilkårene våre på den lille planeten vår.For våre Mysterie-sider - klikk her.

Hva mener du?
"Jeg har følgende synspunkter og/eller ideer når det gjelder krystallhodeskallene":
  
  Navn:
 
  E-post adresse:
 

  

 

 

 


Under kan du lese innsendte meninger og ideer:
Veldig interessant det du skriver/forteller. Dette plus mye annet av det som etablisementet fornekter har fenget min interesse i mange år. Jeg for min del er ikke i tvil om at mye informasjon blir holdt skjult for oss. Får vi vite "alt" vil antakeligvis den etablerte maktstrukturen ødelegges. At krystallhodeskallene eksisterer hersker det vel liten tvil om. Hvorfor de er her eller hvor de kommer fra, er det vel få, om noen, som vet.Jeg tror for min del tror mer på "Mytene" enn de etablerte sannhetene. Her er veletablerte krefter som med liv og lyst går inn for massiv informasjon mot annerledestenkende.
https://forskning.no/arkeologi/krystallskaller-er-juks/972808 Virker som det er om og gjøre å motarbeide andres idèer og tanker. Alt fra krystallhodeskaller til utenomjordiske skal latterliggjøres for enhver pris. Samtidig bruker de samme myndigheter store økonomiske resusser (av våre skattepenger) på å lete etter og bekjempe det de ikke tror på...? For meg er det i alle fall en hel del som ikke stemmer ved etablerte sannheter.
En ting er i alle fall sikker: Det meste er usikkert :-)
Sveinung

Jeg tror jeg har finnet en (krystall)hodeskalle. Beskrivelse: er mørk, kanskje av et slags metall, og den har et øye som er hullet ut og den fant jeg på stranden i Holmestrand i byen.
EsmeraldaKom med flere innlegg, folkens!

"Det Siste Paradis"
Det siste paradisBoken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | helse |              | mysterier | penpals | linker | billetter | kontakt |