Kart
 Fakta
 Tips
 Oppslag
 Nyheter
 Artikler
 Debatt
 Video
 Musikk
 Mat  
 Helse
 Mysterier
 PenPals
 Linker
 Kontakt


 Forside

  
  Sydhav
  på nettet


MYSTERIER I SYDHAVET
Hva slags dyr er dette?
Det mystiske beinfunnetIngen i Fiji ser ut til vite hva det mysiske skjelettet er!
På første siden i Fijis største avis, Fiji Times, kunne man lese om et forbløffende beinfunn i den lille landsbyen Sasa. Landsbyboerne var sikre på at skjelettet ikke er fra et menneske, hest, ku, en okse, geit eller hund. Man vet ikke hva det er!
   Det var Livai Nayada, 20, som fant beinene da han en dag var ute for å sanke brensel til kjøkkenbålet. Omtrent en kilometer vekk fra landsbyen fikk han se noe som så ut som en dyreskalle.
   - Jeg ble nysgjerrig da jeg oppdaget halvparten av en merkelig dyreskalle som stakk opp fra bakken, sa han.
En krokodille, en dinosaurus?
Det virker ganske så stort, og hadde man ikke visst at dinosaurusene døde ut for millioner av år siden kunne man jo trodd at det var en slik elefantlignende dinosaur med takkete plater på ryggen og pigger på halen! Hvis Livia hadde rett i at det var noe som hadde kravlet så er vel en krokodille det nærmeste man kan komme. Men i Fiji, så tykk og med en slik skalle?!
   "Sydhav på nettet"
inviterer vi deg til å komme med innspill, spørsmål, tips og teorier! Først kan du jo lese resten av vår bakgrunns-artikkel om beinfunnet i Fiji, klikk her

Innsendte opplysninger/tips/teorier:
Stor fisk
Kan være en stor fisk? Flyndre/kveite, det kan være begge deler fordi hodet passer perfekt inn foran og ryggraden ser ut til og være en stor finne.
Filipp og Emil
Hval?
Kan ikke dette dreie seg om en liten hval? Sier meg enig i at "hodet" ser ut som hoftebein, men det står i artikkelen at det er lakt slik det ble funnet. I tillegg synes jeg det er litt rart om det er en hest eller en ku, da innfødte sier de vet hvordan dette ser ut.. Jeg tipper på en ung hval.
Randi

Beinfunnet
Hei, det er umulig å si noe mere om hva dette er uten å se hode og tenner.
Hilsen
Øystein Wiig, Zoologisk Museum, Tøyen
svar:
Det kan kanskje være en skilpadde.
Anja Cathrine Runde
Sydhavs-skjelett
Ja - det er jo spennende å finne slike "mystiske" ting, selv om de oftest viser seg å være noe ganske ordinært. Jeg er ikke spesialist på dette og kan heller ikke ut fra foto alene bestemme dette sikkert. Delene er heller neppe satt sammen korrekt og det mangler nok flere knokler, og det som muligens skal være hodet er antakelig endel av hoftebeinet/bekken? jeg ser derfor vekk fra "hodet". Faktum er at det er et stort dyr og antakelig et pattedyr. Det er derfor neppe mange å velge blant på Fiji, så jeg tipper
(NB!) at det er hest eller ku.
Karl Frafjord
kanskje det er et havdyr?
wenche rosfjord
Kanskje det er en fisk...
Jeg lurer på om det kan ha vært en slags stor fisk som har drevet opp på land. Det fins jo store fisker og denne er jo sånn ca like stor som de store fiskene.
Julie Ringnes Nilsen
sikkert et dinosaur dyr
det er sikkert et dinosaur dyr som har blit forsteinet eller noe slikt, ja det er sikkert sikkert
Martin
dyr
se likheter med dyr på vår tid å dinosaurer hilsen amina 9 år
amina
Det er nok en hest eller ku
jeg er også nesten hundre prosent sikker på at det som liksom skal forestille hode. Egentlig er hofte/ bekken til et dyr som hest eller ku. Selv fant jeg et elg skjelett i skogen og hofta til den elgen var helt lik det som skal forestille hodet på det bildet.
ole
Havdyr\dinosaur
Det kan vere en forhistorisk skate.Sjekk om øya var under vann for 4000000-1000000 år siden.har det blitt funnet noen andre skjellet der før!
AugustVet du noe om hva slags bein det er, eller har du noen teorier?
Send inn ditt tips


Tips en venn : "Har du lest om det mystiske beinfunnet i Sydhav på nettet?"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):


Har du et mysterium med sydhavstilknytning du gjerne vil ta opp?
Send inn ditt tips


Til mysteriesiden


 Til toppen

forside | kart |fakta | tips | oppslag | nyheterartikler | debatt |  video | musikk | mat | helse | mysterier | penpals | linker | kontakt |