forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | | helse | mysterier | penpals | linker | kontakt |
"Sydhav på nettet" tester
Redaktøren prøver nonijuice!Virker denne nonijuicen?
Sydhav på nettets redaktør har fått så mange henvendelser om nonijuice at han vil prøve den selv.
- Jeg har kjøpt en flaske med nonijuice her i Fiji, og nå vil jeg rapportere med jevne mellomrom hvordan virkningen er. Selv om jeg ikke har kreft, som mange spør om nonijuicen virkelig hjelper mot, så har jeg en vond nakke og andre småproblemer som juicen kan få bryne seg på!


- Etter at vi i Sydhav på nettet laget en faktaside om helseprodukter fra sydhavet her det kommet en jevn strøm av e-mail, sier Terje, - og det er i første rekke nonijuice folk er interessert i.
   Mange spør også å få kjøpt nonijuice av oss, men Sydhav på nettet selger ingen ting - vi informerer og underholder! Vi tar oppgaven vår alvorlig, og når et sydhavsprodukt som nonijuice for slik oppmerksomhet så er det bare en ting å gjøre: Komme til bunns i saken!
   Nonijuice sies ofte å være en slags mirakelmedisin som virker for det meste, alt fra sliten sangstemme til kreft. Juicen, som kommer fra fruktene på et lite tre som vokser i sydhavet, skal hjelpe cellene i kroppen slik at de får større evne til å absorbere næringsstoffer og vitaminer. Den skal også kunne hjelpe mot en rekke andre sykdommer, som sukkersyke, depresjon, hemoroider og revmatisme.
   - De som skriver til oss vil vite hva nonijuicen skal virke for, og om den faktisk virker slik som mange produsenter og selgere lover, sier Terje. - Til slutt fant jeg ut at det ikke var noen annen løsning enn å prøve den selv!
   Redaktør Terje Dahl har ikke kreft, men har problemer med en skadet nakke og et vondt kne. Dessuten har han for tiden en ørebetennelse som ikke helt vil gi seg på tross av to antibiotikakurer.
Uke 1: Den smakte fælt!
Nonitre med frukter- Jeg er for tiden i Fiji med familien, og i et apotek her i hovedstaden Suva fant jeg en flaske med nonijuice. 5,75 Fiji-dollar kostet en halvliters plastflaske med "Royale Noni Tonic", det er i underkant av 25 norske kroner, noe som vel må sies å være rimelig. På etiketten sto det at væsken, som hadde en farge som cola, skulle være 100 prosent nonijuice uten noen tilsetninger. Det sto også dette var en to tusen år gammel hemmelighet på flaske, og at de polynesierne som hadde brakt medisinplanten Noni (Morinda Citrifolia) til Fijiøyene brukte nonijuicen for en rekke helseproblemer. Blant annet følgende: Høyt blodtrykk, revmatisme, hodepine, dårlig fordøyelse, luft i magen, menstruasjonskramper, brudd, sårskader, fedme og utilfredsstillende seksualliv - samt for å få en generell bedre helsetilstand. Den var produsert i Fiji.
   Første møtet med nonijuicen var som ventet: Den smakte fælt! Det sto at man skulle ta tre spiseskjeer en halv time før mat om morgenen. Jeg gruet meg litt, for jeg hadde jo lukter på modne nonifrukter på vår øy i Tuvalu, ja, til og med smakt på en, og visste at den kunne minne om oppkast. Vel, skal vondt fordrive vondt så hadde i alle fall nonijuicen den rette smaken!
   Selvsagt så merket jeg ingen virkninger verken de første dagene, man skal nok ta juicen regelmessig over en periode før virkningene inntreffer.
Jeg krysser fingrene!
Uke 2: Jeg har ikke merket noe enda - tror jeg

Terje tvilerJeg tar tre spiseskjeer med nonijuice som foreskrevet en halv time før frokost - hver eneste dag. Jeg har jo i løpet av disse to første ukene blitt vant til den fæle smaken og har ingen problemer med å få juicen ned. Jeg har noen dager følt meg i litt dårligere form enn vanlig, men om det skyldes at kroppen reagerer på noni'en er jo håpesløst for meg å bedømme. Har andre noen slike erfaringer?
I dag - den 14. dagen - er jeg faktisk litt mindre tett i ørene, men vet ikke om det skyltes at den langvarige ørebetennelsen er i ferd med å gå over av deg selv eller om nonijuicen har hatt en positiv effekt. Ørebetennelsen har i alle fall hengt i lenge nå, snart tre måneder og tre antibiotikakurer!
Et element som foreløpig gjør denne testen min litt usikrere er at vi nå har forflyttet oss fra tropiske Fiji til et fuktig og kaldt New Zealand. I dag virker det som en ny forkjølelse er på vei, nesen renner og halsen klør.
Vel, konklusjonen etter to uker må være at jeg er høyst usikker på om jeg har merket noen effekter av nonijuicen. Men følg med videre i testen, det kan selvsagt ta tid før nonijuicens virkninger setter inn, den er jo ikke det samme som en hodepinetablett, og jeg skal holde på en god stund til!

Uke 4: En måned nå, men enda for tidlig?
Terje tester fortsatt.- Jeg har holdt på en måned nå, men jeg er fortsatt usikker på om jeg har merket noe som helst. Det er sikkert flere som har sendt meg forklaringer på hvorfor, men jeg har fortsatt problemer med å få lest innkommende e-mail!
Jeg hadde jo håpet at jeg skulle få en generell bedre helsetilstand, slik som man antyder på flasken, men kan ikke si at det har fungert slik. Når det gjelder mine plager med tette ører så er situasjonen slik at det av og til blir verre, av og til bedre. Jeg frykter at jeg snart må ta en tur til en lege igjen. Nakkeproblemene mine er akkurat slik de har vært de siste årene og likedan er det med det dårlige kneet.
Jeg har nå tømt en flaske med nonijuice fra Fiji og har startet på nummer to. Vel, jeg skal fortsette å ta tre spiseskjeer hver dag, og så får vi håpe at jeg snart kan rapportere at noe skjer
!
Uke 6:
Jeg må kutte ut - dessverre!
Det gikk ikke som jeg hadde håpet: Etter litt over fem uker begynte jeg å få vondt i magen - og ikke hadde jeg merket noen positive virkninger. Jeg var redd for at juicen var for sterk til å kunne taes på tom mage, som jeg hadde gjort og som det sto i bruksanvisningen, så jeg gikk over til å ta den etter frokosten isteden. Det hjelp ikke, magesmertene bare fortsatte. Jeg var ikke sikker på om det skyldes nonijuicen eller var en følge av de sterke antibiotikatablettene jeg hadde begynt å ta. Problemene med ørene hadde ikke gitt seg, og lege skrev ut en 14 dagers kur mot den bihulebetennelsen som fortsatt var der. Uansett så torde jeg ikke fortsette testen: Jeg måtte bare kutte ut nonijuicen. Veldig synd, jeg hadde så gjerne fortsatt!
Etter at jeg stoppet å drikke mine tre spiseskjeer leste jeg litt mer på nettet om nonijuicen, for om mulig å finne ut hva som var feil. Et sted kunne jeg lese at forskerne sier at nonijuicen må oppbevares på glassflasker for ikke å miste effekten. Min nonijuice fra Fiji er på plastflasker. Og nå luktet den ikke bare vondt, men sterkt av syre! Det var nesten så den rev i halsen når jeg svelget den. Vel, da var det jo mulig at produktet fra Fiji ikke holdt mål. Eller at den var blitt ødelagt, tross oppbevaring i kjøleskap helt siden den ble åpnet.
Dessverre så kan jeg ikke komme med noen konklusjoner om nonijuice og dens virkninger, jeg måtte stoppe for tidlig. Jeg er fortsatt lysten på å prøve den ut mer, men da må jeg vente til magen blir bedre, og kjøpe inn et produkt fra en annen produsent.

Etter at jeg kuttet ut testen av nonijuicen kom det inn følgende e-mail:

Hei!
Først og fremst vil jeg anbefale deg at du øker din dosering med Noni Juice!
Selv drikker jeg nesten 1 dl. per dag. Dette har jeg gjort siden februar i år.
Jeg kan komme med følgende konklusjon:
Tidligere hadde jeg hyppig migrene. Dvs. 3-4 anfall i måneden. Nå har jeg ikke hatt ett eneste migrene-anfall på over et halvt år!
Dessuten er jeg både allergiker og atopiker. Allergi og eksem har blitt vesentlig bedre etter at jeg begynte med Noni. Tidligere hjalp ingen allergimedisiner, men nå i dag kan jeg bare ta en allergitablett hvis jeg merker noe, så blir jeg i fin form igjen.
I tillegg så har jeg tidligere vært mye plaget med forkjølelse til alle årets tider, og har feber 1-3 ganger i året.
Siden februar kan jeg notere meg at jeg har vært forkjølet 3-4 dager i strekk, og det var det! Feber har jeg ikke hatt enda i år. Er det Nonien som gjør dette, eller er det andre omstendigheter...? Vel, det nytter det ikke å svare sikkert på, men jeg må vel kunne si at jeg ser en klar sammenheng.
Jeg vil ut i fra egne erfaringer anbefale deg å forsøke å innta ca. 40 cl. om dagen.
Noen må drikke 1 liter i måneden, mens andre må drikke 4 liter for å oppnå ønsket effekt.
Selv er jeg bare 20 år, og med Noni må jeg si at jeg ser muligheten til å holde meg unna både migrene og allergi i alle årene som kommer.
Men;
Resultatet av noniens virkning avhenger svært mye av hvor mye Noni du drikker!
Flere i min omgangskrets har fått orden på ledd, rygg, og mage i løpet av den siste tiden. Jeg tviler ikke et sekund på at denne eksklusive drikken har noe for seg!
Lykke til videre med bruken av Noni Juice!
Med vennlig hilsen,
Trond

(Vedkommende har bedt om å få fjernet navn og e-mailadresse på grunn av mange henvendelser. Red. 3/5-02)

Vel, hyggelig å høre at noen har positiver erfaringer med nonijuice, og Trond er langt fra den eneste!
At han selv drikker nesten en desiliter per dag er noe man må være litt forsiktig med. Kreftsyke Jan Monrad Tangens fikk problemer med magen, og legen rådet han til å bruke langt mindre nonijuice enn det han hadde gjort.
Les mer på hans hjemmeside, klikk her.

Mer respons
Det har kommet nok en email fra Trond og han sier at det avtaglig var plastflasken som skapte magetrøbbel, noe som også Siv Riska er inne på:

Hei!
Nå har jeg brukt Noni i omtrent ett år, og har aldri hatt trøbbel med magen, selv om mitt inntak ligger på ca. en dl. per dag. Det som lønner seg, er å drikke Noni rett etter at du står opp, vente en halvtime, og så spise frokost. Et tips: Det er ikke noe i veien for å drikke vann sammen med Noni-juicen, men helst ikke noe annet enn vann.
På meg så virker det som om Noni-juicen forsterker virkningen av alt man spiser. Så hvis du da bruker medisiner, så kan de få forsterket effekt, og gi deg litt besvær med f.eks. magen.
Det at Noni-juicen er på plastflasker, gjør at den blir sur. DET er ikke bra for magen det heller!
Jeg vil anbefale deg å forsøke Noni igjen. Hvis du ikke tåler Noni, pleier i utgangspuntet symptomene å melde seg allerede etter et par-tre dager.
Det var nok ikke Juicen i seg selv som var årsaken til ditt mageonde.
PS: Hyggelig å se den forrige mailen min på trykk.
Med vennlig hilsen,
Trond

(21/1-02)
(Vedkommende har bedt om å få fjernet navn og e-mailadresse på grunn av mange henvendelser. Red. 3/5-02)
Noni Juice
Etter det jeg leser og forstår, er dette en Noni Juice på plastflasker, og fra Fidji? Jeg har selv drukket Tahititan Noni Juice fra Tahiti i noen måneder nå, og jeg hadde virkning etter 2 uker. Nakke-/hodeplager forsvant, magen stabiliserte seg, jeg fikk mer overskudd og kan anbefale den på det sterkeste. Denne juicen er også pasteurisert og oppvarmet til 70 grader, er på glassflaske (plastflasker avgir giftstoffer) og 89 % er noni og resten som er oppi, for å gi en bedre smak, er bare godstoffer som blåbær, drue, boysenbær. Ingen tilstetningsstoffer. Så jeg anbefaler at du tar deg en tur til Tahiti og prøver ut den juicen i stedet for den på Fidji. Ha en hyggelig weekend. Hilsen fra snø og kaldt her i Nord.
Siv Riska

(26/2-02)

Er det andre som har kommentarer, råd og tips? Send dem inn, klikk her.

For å komme til vår faktaside om helseproduktene fra sydhavet, klikk her.
For å komme til vår debattside om helseproduktene fra sydhavet, lese innlegg eller sende inn ditt eget, klikk her.


Tips en venn : "Har du lest om testen av nonijuice i Sydhav på nettet?"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

Terje Dahl har skrevet en rekke bøker og artikler fra sydhavet, de kan du lese mer om ved å klikke her.

 Sydhav på nettet
Terje Dahl

forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | helse |              | mysterier | penpals | linker | kontakt |