forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | | helse | mysterier | penpals | linker | billetter | kontakt |
Grethe og Marlene.
Grethe og Marlene.


Grethe reddet datteren med sydhavsmedisin:
- Hvorfor kan ikke legene i Norge finne ut hvorfor så mange ME-pasienter blir friske med papaya
?

Vi har tidligere skrevet om unge Marlene fra Fredrikstad som var så syk av ME at legene ikke kunne svare på om hun ville overleve. Mammaen til Marlene, Grethe Karlsen, fant ut at tabletter av sydhavsfrukten papaya kunne hjelpe - og nesten som ved et mirakel ble Marlene frisk. Grethe syntes det er merkelig og trist at den norske legestanden ikke engang kan vurdere papaya til behandling av ME - for det er ikke bare Marlene som har blitt frisk! Her er hva Grethe har å fortelle:

- Det går fortsatt fint med Marlene. Hun går på videregående nå, tredje året, og har også fått sertifikat på bil, så hun koser seg. :)
    Det er virkelig vondt med alle de unge som rammes av dette. Det er forferdelig med voksne også, men jeg syns det er ekstra ille med de helt unge. Det som ble sagt på Rikshospitalet på spørsmål om hvorfor de ikke kunne forske på dette, var at: "Dette har ingen forankring i den skolemedisinske vitenskapen. Det finnes heller ingen ressurser, verken økonomiske eller menneskelige til å begynne et forskingsprosjekt på dette"
     Jeg syns dette var veldig dumt så lenge de hadde et forskingsprosjekt gående på unge med ME. Det hadde tatt dem 3-5 minutter ekstra når de først hadde en ME-pasient inne til utredning og prøver. Om de ikke hadde mulighet til å gjøre noe mer med det akkurat da, så kunne de bare lagret informasjonen til et senere tidspunkt. Om ikke annet så for å sammenligne og se om alle ME-pasienter har dette problemet og i hvor
alvorlig grad.
Vidundermedisin, Grethe?
- Svært mange mennesker har spurt meg om papaya er en slags "vidundermedisin" fordi den virker på så mye forskjellig, men det er det jo ikke. Det er antakelig så enkelt at når blodet blir friskt og slik det skal være, så ordner kroppen opp i det meste selv. Mange sykdommer er jo egentlig bare et symptom fra kroppen om at noe er galt, og ofte medisinerer man nettopp symptomene slik at vi skal føle oss bedre.
Papaya er så utrolig bra for så mye i kroppen at det er bare godt å ta uansett. Det er utrolig hvilken kapasitet kroppen har til å lege seg selv bare den er frisk nok til det. Og at blodet vårt er trimmet og friskt er jo viktig. Det fører tross alt både oksygen og næring ut i kroppen,(dette er merkbart for folk som bruker medisiner av forskjellig slag, man klarer seg med mindre for kroppen begynner å ta opp mer, altså opptaket blir fint) og ikke minst avfallstoffer tilbake igjen. Man kan bli utrolig dårlig når kroppen er full av avfallstoffer den ikke blir kvitt.
Kan ikke tipse
- Den lille setningen om "skolemedisinsk vitenskap" gjør at de ikke kan tipse ME-syke om papaya heller. Vi skal jo beskyttes mot at vi blir "prøvekaniner" for ting som ikke er forsket på, og det er vel og bra, særlig på "farlige" medisiner. Men som jeg prøvde å forklare, så er ikke papaya i den kategorien, tvert imot så er det sunt for de fleste, bra for kroppen og masse antioksidanter som er så populært når for tiden. ;) Og jeg var både lei meg og litt sint når jeg prøvde å få legene til å forstå at når man er i en slik situasjon som vi var, så spiller det ingen rolle om ikke det hjelper for alle. Det er ufarlig (og billig) å prøve, og for de det hjelper for er det helt fantastisk. For hver eneste en!! Det er vondt og trist for de som ikke får hjelp av det, men det begynner å bli ganske så mange som har blitt friske etterhvert. Også av andre ting. Som migrene, fibromyalgi, betennelsestilstander i kroppen, smerter, utmattethet osv osv.
Laget hjemmeside
- Det var når jeg skjønte at legene mest sannsynlig ikke kom til å nevne papaya i en bisetning engang, at jeg laget hjemme-siden om Marlene. Og oppfordret alle som ville til å spre den.
    I ettertid har jeg vært i kontakt med andre spesialister, bla en spesialist på blodkreft hos barn i Oslo. Han sa rett ut at hvis de røde blodlegemene klebet seg sammen på den måte det gjorde hos datteren min, så var det jammen ikke rart hun var syk. Han mente at symptomene da ville være ganske lik de symptomene man har ved leukemi.
    Jeg har også vært i kontakt med en slik som er spesialist på blod, og han fortalte at alle leger har lært om både for mye fibrin i blodet (som gjør at de røde blodlegemene kleber seg) og papaya!!! Fordi at de under legestudiene bruker papaya for at blodet ikke skal "levre" seg mens de lærer å undersøke det. Det var ihvertfall hva han fortalte meg.
Veldig, veldig mange friske
Papaya-tre
Papaya-tre.
- Det som virker som en gjengs oppfatning blant legestanden, er at disse sammenklebingene umulig kan gjøre folk så syke som feks min datter ble. Og for alt hva jeg vet så er det ikke det som gjør at de blir så syke heller... Men det jeg vet er at disse papayakapslene har gjort veldig, veldig mange friske av både ME og andre ting! Jeg vet at papaya alltid, uten unntak, løser opp fibrinet som binder de røde blodlegemene. Men om det er at disse blir friske og raske, og det faktum at kroppen og blodet blir renset, som gjør de friske, det vet jeg ikke. Eller om det er det at kroppen etter å ha brukt papaya en stund, klarer å ta opp både oksygen og næring lettere, og ta med seg avfallestoffer tilbake, er det som gjør de friske vet jeg heller ikke. For alt jeg vet kan det være "stoffer" i disse som kurerer sykdommer. Som du skjønner aner jeg ikke, og det gjør ingen andre heller. Forskningssenteret i Tromsø har visst så vidt begynt å forske litt på dette nå. Og det er flott.
Friskt og rent blod
- I mellomtiden fortsetter jeg å tro det jeg har trodd hele tiden. At kroppen vår er et fantastisk maskineri, og kan kurere det meste selv, hvis den har de riktige forutsetningene for å klare det. Som friskt og rent blod. Klart blodet må være topp trimmet for å gjøre en best mulig jobb.
    Men jeg får også e-mailer fra folk som har fått tipset om papaya fra fastlegen sin. Så helt tydelig sitter det fastleger rundt i Norges land som syns det er verdt et forsøk. Og som da ganske sikkert har en litt "alternativ" tankegang i tilegg til den legevitenskaplige utdannelsen. De har kanskje en pasient som har blitt frisk med papaya, og da gjør nok det det lettere å våge å nevne det for andre syke pasienter.
Marlene.
En frisk Marlene, med Tassen.
Ta dette på alvor
- Når Marlene ble frisk med papayaen så var jeg veldig "på hugget" i forhold til lege-standen. Jeg ville så gjerne at de skulle ta dette på alvor. Men det jeg fikk beskjed om på flere av sykehusene, var at alle de store sykehusene HAR mørkefeltmikroskop, men de brukes til andre ting. Når jeg spurt pent om ikke de kunne være så snill å sjekke blodet til ME-pasienter som gjerne ville det, og ihverfall de som var for syke til å reise helt til Gøteborg, var svaret at: Nei det kommer vi ikke til å gjøre fordi det er det ingen vits i, fordi vi har ingenting å behandle med!!! For papaya kunne de ikke nevne. Jeg sa at det burde de ikke heller!!! For de som kommer og ber om en slik mikroskopi, de kommer fordi de har lest om det, og da har de lest om det i forbindelse med papaya. Jeg mente det var så slå to fluer i en smekk. For det første ville de som fikk sjekket blodet sitt vite om papaya ville virke for dem, og ikke minst fikk sykehusene kartlagt om det var slik at ALLE ME-pasienter har dette problemet med blodet. Dessverre kom jeg aldri noen vei med dette.
Marlene.
En syk Marlene.
Flere hundre mennesker
- Men jeg har jo vært i kontakt med flere hundre syke mennesker, og mange av dem har faktisk reist til Gøteborg for å få tatt denne blodprøven. Og absolutt 100% av de som har ME har dette problemet med blodlegemene, de fleste i en veldig alvorlig grad. Endel av dem har hatt med foreldre/ektefelle o.l. og tatt en prøve av dem også, fordi de har vært litt skeptiske og tenkt at kanksje ALLE får påvist dette. Men det viser seg jo at slik er det ikke. ME-pasienter HAR faktisk et forferdelig blod.
    Når Marlene ble frisk så skrev legen i journalen hennes at hun var inne i en GOD PERIODE. Som du sikkert vet så er det slik at hvis man blir syk og er syk i mer enn seks måneder blir man regnet for kronisk syk. Det samme gjelder også motsatt, er man frisk i over seks måneder så regnes man som frisk. Derfor regner både vi, og Marlene selv, med at hun er frisk.
Marlene driver kampsport!
Frisk Marlene
Livet fullt ut
- Veldig mange spør om Marlene virkelig er frisk, og hvordan vi kan vite det. Ingen vet sikkert hva ME er og hva som utløser det. Derfor har man heller ingen behandling. Og derfor vet heller ikke vi om Marlene er frisk. Men mens vi venter på mer forsking om ME og hva det er, så lever hun livet fullt ut og fungerer som frisk. Hun var sengeliggende så lenge, og det spiller ingen rolle om hun er frisk av ME eller ikke, det eneste viktige for oss er at hun føler seg frisk og fungerer som frisk. I forhold til alle kriterier man har om hva frisk er, så er hun frisk. Så får heller forskerne bruke hvor mange år de vil på den biten. Hun slipper uansett å ligge syk i en seng den tiden det tar for legene å finne ut av hva dette egentlig er.
Vondt for å akseptere
- Så kort oppsummert: Alle leger vet
Kronisk utmattelses-syndrom. (ME)
Det finnes mange varianter av syndromet. Noen føler seg bare energitappet og litt mer slitne enn vanlig. Men ME kan også være en svært alvorlig tilstand. Hos dem er den altoppslukende utmattelsen hoved-symptomet.
hva mørkefeltsmikroskopi er, men de bruker det til andre ting. Alle leger kjenner til myntruller og at det er fibrin som forårsaker det, men her er meningene delt. Noen mener man ikke kan bli så syk av det, mens andre mener man kan blir veldig syk av det.
    Noe som er med på å gjøre dette komplisert, er at fibrin jo er et naturlig stoff vi skal ha i blodet. Og det er naturlig at dette øker, og dermed sammenklebingene, når man har infeksjoner eller for mye stress eller spiser/drikker for mye sukker. Det som er problemet (og som endel leger har vondt for å akseptere) er at for mange (bla min datter) så går ikke dette tilbake slik det skal. Det tvert imot bare baller seg på mer og mer til det tilslutt er så ille som det var hos Marlene. Og da klarer ikke lenger kroppen å gjøre noe med det på egenhånd.
Hvor kan du få hjelp?
Papayashop.no på Lillestrøm utenfor Oslo selger papaya-kapsler og foretar blodtest.
Ikke nok engasjerte
- Når alt dette er sagt, så vil jeg også fortelle at det ER faktisk leger som er veldig positivt innstilt på dette. Dessverre er de ikke nok engasjerte, eller har ikke ressurser, til å gjøre noe mer ut av det, men bare det å vite at det også er en positiv innstilling til dette rundt omkring, gjør meg glad.
    Noen ganger er det slik at vi selv må skaffe oss den informasjonen vi trenger for å komme videre i livet. Slik som i Marlenes tilfelle. Det meste finner legene ut av, og kan behandle, men når det dukker opp ting de ikke vet nok om, og ikke kan gjøre noe med, så må hver enkelt søke informasjon og velge selv om man vil prøve andre veier for å bli frisk.
Vennlig hilsen
Grethe Karlsen, mamma'n til Marlene


(De tablettene som Marlene brukte er ikke de samme som Papayashop tilbyr)

For vår første artikkel om Marlene og Gretes kamp mot ME, - klikk her.
For vår side artikkel: "Papaya - en mirakelfrukt?", - klikk her.

For å komme til vår side om tradisjonell sydhavsmedisin, - klikk her.
For vår debattside om tradisjonell sydhavsmedisin, - klikk her.

"Det Siste Paradis"
Det siste paradisBoken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | helse |              | mysterier | penpals | linker | billetter | kontakt |