Forside
 Artikler fra Tonga
 

 
  
 ARTIKLER

 pil
FAKTA
  pil
kart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere

 pil
GJØRE
  pil
natteliv    
 
 pil
spise ute
 
pil
utflukter
 
pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
 
piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

 
Landet
 
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

Haamonga Triliton og redaktørens datter.10 ting å gjøre i Tonga
Tongas svar på Stonehenge med sin mystiske fortid er jo noe man må få med seg, men det å kunne svømme blant enorme knølhvaler er også spennende. Eller kan det være at man blir mest fascinert over de innfødtes vennlighet?

Les mer
NHans og dame med bastskjørtorsk seilbåt i Neiafu, Tonga:
- Mange bruker det tradisjonelle bastskjørtet!
Liv Barstad og Hans Martinsen i seilbåten Andante fortsetter sin seilas i sydhavet. Etter å ha besøkt den knøttlille øya Niue seilte de videre til øygruppen Vava'u i Tonga. Her fant de en blanding av tradisjonelt og moderne.
Les mer

Odd-Erik og kyllingen.Tore og Odd-Erik på Ha'apai i Tonga:
- Vi ble svært så godt mottatt!
Tore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet er sydhavsveteranene som stadig vil se og oppleve mer. De drar ikke bare til hoved-øyene til landene i Stillehavet, men kommer seg også ut til de ytre øyene. I Tonga dro de til øygruppen Ha'apai, og her er deres reisebrev
:
Les mer
- Vi frøs i varmen!
Tore og lagunen på Nukualofa.Sist vi leste reisebrev fra Tore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet var sydhavs-veteranene i Samoa. De dro også til Tonga hvor de opplevde griser i gatene og et slags Stonehenge. Og at de var blitt så vant til tropevarme at de frøs i det litt kjøligere Tonga!
Les mer

På snorkletur: "Ikke noe dykker-paradis, men fine koraller!"
Bjørn-Erik på strandaBrit og Bjørn-Erik Andersen fra Søgne i Vest-Agder reiste på "øyhopping" i sydhavet. I Tonga dro de ut til Fafa Island hvor vi i deres forrige reisebrev kunne lese at de nøt de late dagene til gangs! Bjørn-Erik er glad i vannet, og en søndag ble han med ut til en ubebodd øy for å snorkle i det varme vannet.
Les mer

"Akkurat så idyllisk som en sydhavsøy skal være!"
Fafa IslandBrit og Bjørn-Erik Andersen fra Søgne i Vest-Agder reiste på "øyhopping" i sydhavet. I Tonga dro de ut til Fafa Island - en knøttliten koralløy som såvidt titter opp av havet. Her var de så langt unna stress og kulde som de kunne komme - og nøt de late dagene til gangs! Sikkert noe for andre forfrosne nordmenn!

Les mer

Julefeiring i sydhavsparadis
Børre og Marianne på stranden.Børre Sørbråten og Marianne Boksasp bor i Oslo sammen med sin
lille datter Samoa. De benytter anledningen så fort den byr seg til å oppleve nye steder og andre kulturer. Datteren fikk navnet etter at de hadde vært på en jorda-rundt reise hvor de forelsket seg totalt i sydhavslandet. I nabolandet Tonga ble det julefeiring!
Les mer

Norske barn på skole i Tonga:
- Her er alt stengt søndager!
Norske barn Anne Beate Hansson var i Tonga med sine barn. Hun kunne fortelle at de dro dit med en venninne av henne som hadde vært utvekslings-student i Tonga som ung.
Les mer
"Malo e lelei" - vårt mål er nådd!
- Like etter solnedgang kom vi til Kingdom of Tonga. Vel vitende om at ikke alt er som i drømmen, så må jeg si at det var en meget spesiell følelse å sette beina på tonganesisk jord.
   Straks vi lander merket vi et anderledes klima. Mye behagligere luft, ikke den trykkende varmen vi hadde opplevd i Fiji - jo her skal det nok gå an å leve både med sameblod og vikingblod i årene, tenker jeg!
Les mer

"Don’t worry … be Ha´apai..."
Med beina i vannet!At tid og penger er lavt prioritert på de ytre øyene i Tonga fikk den reisende trio Juliane, Steinar og Inga oppleve da de dro til Ha´apai. "En tonganer sitter og venter på at en kokosnøtt skal falle," var ordtaket som gjaldt!
Les mer

For å lese fra Terje Dahls artikler og bøker om sydhavet, klikk her.

Til toppen
Ha'amonga Triliton
- Tongas svar på Stonehenge

Ha'amonga - et mysterium

På hovedøya Tongatapu i Tonga finner du en gigantisk steinstruktur. Den offisielle teorien går ut på at den i gammel tid var porten til den kongelige eiendommen. Hvor man hentet steinene, hvordan man klarte å reise dem og få toppsteinen på plass er et mysterium. Dessuten har man funnet merker på toppen som tyder på at man har brukt Ha'amonga for å fastsette årets korteste og lengste dag. Var det en portal - eller er sammenligningen med Englands berømte steinsirkel Stonehenge riktigere??
Les mer

Delikatesse i mange land, men ikke her:
Kolovais flygende hunder Flyvende hunder i Tonga
På hovedøya i Tonga, Tongatapu, finner du et stort antall flaggermus av den typen som kalles flygende hunder. Det som imidlertid er litt rart er at du kun finner dem i en eneste landsby. Det er Kolovai, en liten landsby som ligger 16 kilometer fra hovedstaden Nukulalofa.
Les mer

Pita fra Tonga:
Fra oljesmurt flaggbærer under sommer-OL til langrenn i vinter-OL!
Pita Taufatofua bærer flagget
Pita Taufatofua bærer flagget
Husker du flaggbæreren i sommerlekene i Rio som entret OL-stadion med bar overkropp innsmurt i olje? Nå har han kvalifisert seg til OL i Sør-Korea - i langrenn!
Les mer


| forside | landet | fakta | bo | gjøre | nyttig | hør&se |