Forside
 Artikler fra Fiji
 

 
  
 ARTIKLER

 pilFAKTA
  pil
kart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere

 pil
GJØRE
  pil
natteliv    
 
 pil
spise ute
 
pil
utflukter
 
pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
 
piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

 
Landet
 
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

Vi tipser: 10 ting å gjøre i Fiji!
Terje drikker kavaVel, det kan nok være at du ikke blir særlig imponert over smaken på kava, men klart du må prøve! Vi har plukket ut forslag til 10 ting du burde få med deg når du besøker Fiji, men det finnes mye mer!
Les mer

Ølet tårner seg opp i Fiji!
"tower og dansende mannKelnerne på nattklubben Temptation 1 i Fijis hovedstad Suva bærer inn brett på brett med flasker øl. For å helle dem i noe de kaller "tårn" ("tower"). Å drikke fra flasker blir for knuslete for tørste fijianere!
Les mer
Norsk seilbåt på Vanua Levu i Fiji:
- Kava, italiensk rødvin
, india, stein som gror...og Hans utenfor butikkså har vi spist på "Nordpolen"!
Liv Barstad og Hans Martinsen i seilbåten Andante fortsetter sin seilas i sydhavet. Etter å ha besøkt øygruppen Vava'u i Tonga satte de kursen mot Fiji. Her opplevde de litt av hvert!
Les mer

Norsk par i Fiji:
- Vi har dykket sammen Lill Torunn Egidius og Ivar Lyngstadmed haier!
Lill Torunn Egidius og Ivar Lyngstad la ut på en 9 måneders reise jorda rundt, og Fiji sto på programmet. Her ble de med ut for å dykke - med haier!

Les mer
Jeanett og Aleksander i Fiji:
- Livets glade dager!
Jeanett og Aleksander i Fiji.Jeanett Sætre og Aleksander Måseide
bor litt utenfor Ålesund. De elsker å reise, oppleve nye plasser og kulturer. Etter å ha sett endel av USA bestemte de seg for en enda lengre reise - og Fiji sto på programmet!
Vi har deres reisebrev.
Les mer


Eventyr i Fiji - trøndere i paradis
Gutta i paradis"Etter en rask kava-seremoni med Harald som dagens utvalgte høvding, bød landsbyen på et show med lokale sanger og danser. Erik var taktisk og gjemte seg bak kameraet da de begynte å be opp oss til dans, så jeg og Harald måtte representere Norge etter beste evne - til stor jubel i bygda."

Les mer

Johan og Peter reiser til Ono Island:
"Kunsten å åpne mordermuslinger på
15 meters dyp med en spiss stein."
Johan på Ono Island.
Jona's Paradise Resort. Jeg pleier å unngå produkter med den slags navn - paradise, unique, once-in-a-lifetime…De kan vel ikke vite hvordan mitt bilde av paradiset ser ut? Men brosjyren så spennende ut.
Les mer

Norsk seilbåt i Fiji:
- Fantastiske dager på Yasawa-øyene!

Empire i Fiji!Heidi Våge og Eivind Bogerud seilte fra Oslo med kurs for varmere strøk i den
42 fots lange seilbåten Empire. I Fiji opplevde de blant annet snorkling på korallrev, fiske med harpun og utflukter for å komme havskilpadder og djevelrokker på nært hold. Pluss at de lærte om fijianernes kultur og levesett - som nasjonaldrikken kava!
Les mer

Den hellige hvaltannen i Fiji:
- Ikke ta tabua'en med deg hjem!

TabuaKanskje en vennlig mann på gaten tilbyr deg å kjøpe en hvaltann i et slags halsbånd - en tabua. Ikke gjør det. Hvaltannen ansees å være hellig og du må ha spesialtillatelse for å ta den ut av Fiji. Og sjansene er uansett svært store for at den er falsk!

Les mer
Pacific Harbour Beach - flott strand med kultur på kjøpet!
Waikiki BeachDet finnes godt om vakre strender i Fiji, men i nærheten av hovedstanden Suva finnes det bare en: Pacific Harbour. Den er til gjengjeld en virkelig flott - og aldri er det trengsel heller! Like ved siden av stranden ligger Pacific Harbour Cultural Centre hvor du kan lære alt om kulturen i Fiji.
Les mer

Norske cruiseskip i Fiji?
Norsk flagg på skips-siden!Reiser du til Fiji vil du oppdage at det finnes norske skip som tar turistene med på cruise til de flotte øyene som kranser hovedøya. Eller..? Vel, selv om det kan se ut som skipene tilhører Norge med sine påmalte norske flagg, så er det nok heller slik at den australske kapteinen som startet Captain Cook Cruises syntes at det norske flagget passet godt som firmaets varemerke!
Les mer

Blid dame i Fiji- Opplev Fiji!
-Bula! Et bredt smil i et mørke brunt ansikt blir helt sikkert ditt første møte med Fiji. Vennligheten og smilene er Fijis varemerke, selv om han sikkert ville benekte det, kaptein Bligh fra Bounty, som bokstavlig talt måtte ro for livet for å unnslippe kanoer med kannibaler!
Les mer


Det siste paradis

"Det Siste Paradis" Boken om Terje Dahls seilas til sydhavet i 22 fots Coco Loco, den minste norske bten til legge ut p en jordomseiling.
Klikk her for å lese utdrag fra boken.

For å lese mer fra Terje Dahls artikler og bøker om sydhavet, klikk her.

Til toppen


Mysterium:
Den hellige steinen i Fiji som gror!

Naag-steinen i Fiji
Utenfor byen Labasa i Fiji er det et tempel bygget rundt en stein som vokser. Ja, den gror så fort at man har måttet heve taket for å få plass til den! Man mener at steinen har form av den hinduistiske slangeguden Naag, med hodet til en kobra.

Les mer
Mysterium:
Hvordan kan de gå på glødende steiner uten å brenne seg?
Mann går på glødende steiner
I Fiji finnes det en tradisjon som kalles "firewalking" Her går innfødte fra øya Beqa barbeint over glødende steiner uten å brenne seg. Juks, magi eller vitenskap?
Les mer

- Hvem laget det store fotavtrykket?
Sepeti Matararaba from Fiji Museum med fotavtrykket. Bilde: ELIKI NUKUTABU. Klikk for ekstern artikkel!

Under arkeologiske utgravinger i landsbyen Namuka kom man over en korallblokk med et gigantisk fotavtrykk. Det kan man nå se på museet i hovedstanden Suva, hvor man mener at fotavtrykket illustrerer størrelsen til en person som har levd. Kjempen kan ha vært over 2.30 meter høy!
Les mer
"Unnskyld at vi spiste han!"
Thomas Baker
For 136 år siden ble misjonæren Thomas Baker drept og spist i Fiji. Nå har lands-byfolkene bedt hans etterkommere om tilgivelse.

Les mer

Er Bainimarama diktator eller frelser?
Er det slik som den vestlige verden ser det - at Frank Bainimarama er en herskesyk diktator, eller er det slik mange i Fiji ser det - at han er den eneste som kan redde landet fra total katastrofe?
Les mer
Burotukula - ya som forsvant
Øy i Fiji"I gamle dager var Burotukula en vakker y, som kunne minne om selve paradiset. Alt p ya var ganske spesielt."
Les mer
Hva slags dyr?Beinfunnet
I Fiji Times kunne man lese om et forbløffende beinfunn i den lille landsbyen Sasa. Landsbyboerne var sikre på at skjelettet ikke er fra et menneske, hest, ku, en okse, geit eller hund. Man vet ikke hva det er!

Les mer


Vudedronningen:
- Lokal blanding av rock, pop, country og reggae!

Laisa
- How are you today? spurte Laisa smilende, og kunne blant annet fortelle oss hva den lokale musikkformen vude ("vunde") var.
Les mer| forside | landet | fakta | bo | gjøre | nyttig | hør&se |