DEMO
Prometheus-prosjektet
     Prometheus-prosjektet                                  Artikkel  

Prometheus-prosjektet"Er vi i ferd med å ødelegge levevilkåre våre - igjen?"

Del 5:
Hvor hadde de kunnskapen fra?Og var den forbudt?

Av Terje Dahl

Klart at et folkeferd kan utvikle sine kunnskaper, men siden det virker som om disse pre-kelterne plutselig dukker opp så mange steder i verden og starter konstruksjon av fantastiske byggverk så er jo spørsmålet hvor de hadde kunnskapene sine fra. Det er ikke snakk om en lang utvikling over tusenvis av år, men i løpet av en kort historisk periode dukket det opp en mengde nærmest overmenneskelige konstruksjoner for sin tid. Ja, vil vi vil ha problemer med å lage tilsvarende til i dag! Og det merkelige er at byggverkene ikke ble flottere etter som tiden gikk - de ble heller dårligere. Og så var det stopp. Ingen har bygget pyramider i nyere historisk tid, ingen har laget enorme steinstatuer eller byer av basaltblokker.
Hold dere fast!
Ganger-Rolv
Ganger-Rolv
Kjemper som Gud ville utrydde
Jeg vil våge å spørre om disse mystiske pre-kelterene, disse hvite, høye og lyshårete gudene, opprinnelig var de overlevende kjempene etter den store vannfloden som så godt som utslettet alle menneskene på jorden! For vi husker jo fra tidligere artikkel at ifølge Bibelen så var det slik at Guds sønner så at menneskenes døtre var vakre og fikk barn med dem. "De veldige fra fordums tid, de navngjetne". Barn som profeten Enok sier var kjemper som Gud ville utrydde med en vannflom.
Hva om disse "halvgudene" hadde kunnskaper og intelligens som langt overgår det vi har å rutte med i dag? Legendene verden over sier jo at de innfødte fikk hjelp til å utvikle samfunnene sine og starte de fantastiske byggverkene - det hadde dukket opp noen hvite, høye og lyshårete guder..
Selv om uttalelsen "vi bruker bare ti prosent av hjernekapasiteten vår" er vanskelig å bevise, så må man jo undre seg på om vi kan bruke mer av hjernen vår - og kanskje på en helt annen måte enn vi kan forestille oss. Kanskje vi har vært på et lagt høyere utviklingsnivå, men nå er vi på vei nedover - at vi slettes ikke utvikler oss i positiv retning slik vi tror, men degenererer!
Hva om vi, eller rettere pre-kelterene, for eksempel hadde en helt annen form for energi? At de kunne forflytte seg selv og gjenstander uten å måtte ty til "primitive" transportformer som biler og fly? At det å flytte ti meters høye steinstatuer eller hundre tonn tunge steinblokker bare var barnemat for pre-kelterene - at de gjorde det omtrent slik det står i legendene: Fikk statuene til å gå og blokkene til å fly!
Et annet sted før flommen
Hva i all verden fikk disse hvite, høye og lyshårete "gudene", pre-kelterene, til å reise verden over og utvikle det vi kaller sivilisasjoner? Hvorfor ble de ikke i Kaukasus-området, men bygget skip og seilte over horisontene? Vel, skal vi holde oss til teorien om en verdens-omspennende flom så er jo sjansene store for at de hadde holdt til et annet sted før flommen. Hopi-indianerne sier at gudene hjalp dem i land i Sør-Amerika etter at dere land i Stillehavet hadde forsvunnet i havet, og i alle de Noah-like legendene verden over så driver man lenge rundt i havet før vannet synker litt og man lander oppe i en fjellheim.
James Churchward het en britisk offiser og arkeolog som hevdet at han under sin tid i India i 1868 hadde blitt venner med en hinduprest som hadde lært han å lese et eldgammelt språk som het Naacal, og kunne tyde noen hemmelige leirtavler som hadde vært gjemt i yppersteprestens tempel i århundrer. Han brukte så nærmere femti å på å studere leirtavlene, sammen med 2.500 tilsvarende tavler som var funnet i Mexico. I 1926 kom så hans bok: "The Lost Continent of MU". Her forteller han at: "Edens hage lå ikke i Asia, men på det sunkne kontinentet Mu i Stillehavet.". Selvsagt påstår man at Churchwards bok bare var ren fantasi, men hva om det har ligget et kontinent i Stillehavet? Nyere forsking antyder faktisk at dette slettes ikke er umulig!
Tapte kontinenter
Det finnes flere historier om tapte kontinenter og den mest kjente er helt klart den om Atlantis. Legenden om dette tapte kontinentet kom fra den greske filosofen Platon, som skrev at historien om Atlantis opprinnelig kom fra Egypt, fra presteskapet i Sais (stedet hvor de gamle egyptiske gudene skulle ha bodd). Men det finnes ingen gamle opptegnelser i Sais om en øy i Atlanterhavet som forsvant, derimot har de en legende om en sjøfarer som seilte andre veien - ut i Stillehavet - og oppdaget land. I en beretning om faraoen Nekhau står det at han beordret sine føniske sjømenn å seile ut fra Rødehavet og ut på storhavet i sør slik at de til slutt returnerte gjennom Pillars of Heracles, Herkules Søyler. Sjømennene gjorde som befalt og da de kom tilbake igjen etter forbauset de alle med å fortelle at de hadde hatt solen på høyre side - de hadde seilt rundt Afrika, og kommet tilbake inn Gibraltar-stredet som befalt. Vel, man har nå gjort undersøkelser av 134 mumier fra det gamle Egypt, og i en tredjedel av dem fant man spor etter både tobakk og kokain - et bevis på at de gamle egypterne faktisk hadde seilt til Sør-Amerika - helt til Peru på vestkysten! Om de seilte rundt spissen av Sør-Amerika eller om de seilte via det Indiske hav og ut i Stillehavet dem veien, kan man foreløpig bare spekulere på, men at de kom seg helt til Stillehavet på sine mangeårige ferder med tusenvis av mann i flåter av sjødyktige farkoster blir mer og mer klart!
Vel, det overstående var bare et eksempel for å illustrere at Herkules Søyler, som Platon mener man seilte ut gjennom for å finne Atlantis bare kan ha vært en sammenblanding av muntlige overleveringer. Kan det være at Planton at han plasserte Atlantis i feil verdenshav - at den historien han hadde hørt var om det tapte kontinentet Mu - i Stillehavet?
Det opprinnelige hjemlandet
La oss spekulere i at det lå et kontinent i Stillehavet - at dette var det opprinnelige hjemlandet til pre-kelterne. At de på et vis overlevde vannflommen, gjerne om bord i Noahs ark eller andre farkoster, og at de da vannet sank oppdaget at de hadde havnet et helt annet sted. De ville hjem! Mange av de verktøyene som de hadde brukt før vannflommen var selvsagt vekk, men med sine kunnskaper om blant annet båtbygging og astronomi var det lett for dem å bygge skip og legge ut på havet. Litt mer klønete var det for de som la i vei over de russiske steppene og de som fulgte vannveiene innenlands til Skandinavia - og de kom da heller ikke så langt før de ga opp letingen. De som kom til Nord- og Sør-Amerika ble jo også heftet av de innfødte på veien, blant annet med måtte hjelpe dem med å organisere sine samfunn og vise dem sine kunnskaper i steinbygging. Kanskje også steinbyggingen var nødvendig? Kanskje de måtte bygge pyramideformete astronomiske observatorier for å kunne bestemme hvor de skulle reise videre for å finne sitt hjemland - eller forsøk på å lage kommunikasjonsverktøy for å få kontakt med andre overlevende pre-keltere eller sitt hjemland? Men til slutt dro de videre - etter å ha lovet at de skulle komme tilbake. De skulle jo bare finne fram til sitt eget land først - og så ville det jo være lettere å komme tilbake på besøk for å se hvordan utviklingen var. Bare så synd at hjemlandet var forsvunnet under havet.
Trekkfugler
For en tragisk skjebne pre-kelterne møtte! De som overlevde vannflommen klarte seg jo, men flesteparten av deres rasefeller var døde og hele deres hjemland var vekk. På tross av at de hadde store kunnskaper så må vi nok regne med at de fleste druknet på havet eller ble drept av de innfødte under sin leting, men ikke alle. Og de pre-kelterne som overlevde de første årene og ga opp letingen? Vel, de mente nok at menneskenes døtre, var vakre, som deres gudefedre hadde gjort det…! Så etter hvert ble det født barn som ikke var så store som sine fedre (eller mødre for den saks skyld, selv om man kan lure på om det kun var mannlige pre-keltere som overlevde storflommen). Og i neste ledd var de enda mindre og slettes ikke så lyshudete. Vi har jo vært inne på at Hitler og hans gjeng nazister prøvde å gjenskape den lyshårete kjemperasen. De mente jo på sitt vis, noe som er vanskelig å betvile, at hvis en kjempe før barn med en pygme så blir sjelden barnet en kjempe: At hvis en rase blander seg med en annen rase så får man en blanding med et annet utseende.
Folk i Skandinavia har ikke alltid hatt nordisk utseende. Det lyse håret og de blå øynene dukket opp ganske så raskt for ikke så alt for lenge siden historisk sett. Og årsaken er, etter den teorien vi holder på med, at vi opprinnelig kom fra Kaukasus - våre første forfedre var båtflyktninger etter den store vannflommen!
Vikingene fartet på verdenshavene, Fridtjof Nansen og Roald Amundsen dro til klodens fjernest steder, norske sjømenn har alltid seil verdenshavene, dusinvis av nordmenn har bosatt seg på fjerne sydhavsøyer. Ja, vi lengter liksom alle sammen sørover av og til. Skal vi kun skylde på det dårlige klimaet - eller er det noe mer? Har vi det fortsatt på samme måten som trekkfuglene, - en innebygget stemme som sier at vi må vende hjem?


Kon-Tiki/Viracocha
Viracocha
    i sies det at skipene var dekorert med dragehoder. Ringer det en bjelle? Selvsagt - og når man også kan lese at serpent-gudene også hadde skinnende klær så er de umulig å ikke tenke på vikingene. Metallbrynjer, lys hud, lyst hår, skjegg, høye, i skip med store hvite seil og dragehoder. Ikke nok med det: Mange steder i både Nord- og Sør-Amerika hevdes det at man har funnet runer - innrissinger gjort av vikinger. Og selv den dag i dag kan man finne folk med lys hus, blå øyne og nordiske trekk i områdene hvor disse gudene skulle ha vært.
Ganger-Rolv
Ganger-Rolv
Ble til guder
Så det
sen" som Adolf Hitler og hans nazistiske forskere forgjeves prøvde å gjenskape.


Terje Dahl


  Jeg har  følgende innlegg/synspunkt:
 
  Navn:
 
  E-post adresse:
 
   

 

Hva mener du?
Her kan du sende inn din egen mening om Terje Dahls artikkel.
Under finner du de innsendte meningene.


Prometheus-prosjektet - klikk her

 
(Kom med innlegg, folkens!)

 

 

 

 


Tips en venn:
"Har du sett artiklen "
Er vi i ferd med å ødelegge levevilkåre våre - igjen?" av Terje Dahl? Du kan også lese hva andre tror og sende inn hva du mener!"

Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):