"Verden utenfor."
Noen avsnitt av en science-fiction novelle av Terje Dahl:


- Hva var det, Frankie? Skudd? Bruno satte fra seg ølkruset og så bort på vennen med en overrasket og forundret mine.
   - Å, det er vel bare det vanlige sølet på nyhetene, purken som blir kvitt noen av de elendige inntrengerne, mumlet Frankie uinteressert uten å snu på hodet. Øynene hang som klistret ved den toppløse serveringsdamen, mens de tykke fingrene lekte med noen mynter på bardisken. - Ja, de bastardene blir frekkere og frekkere for hver dag.
   - Men TV'en e'kke på, Frankie! sa Bruno og pekte med en tobakksgulnet finger mot en stor skjerm som hang i løse luften like ved en vegg som var full av støvete idretts-vimpler og gamle postkort. Brunos tynne og høye skikkelse sto i skarp kontrast til den kortvokste og tykkfalne svirebroren.
   - Hva? Fleiper du? Frankie tvang øynene motvillig vekk fra jenta og snudde seg rundt på barkrakken med et oppgitt sukk.
   - Ser du? Den e'kke på, det må være noen som skyter utenfor! Bruno klødde seg på den spisse nesen og så litt redd ut.
   - Så skru den på da, din dust, så vi kan få se hva det er som skjer!
   - Javisst, Frankie! God ide, Frankie! Skal bli! sa Bruno ivrig, reiste seg opp og skyndte seg over det tomme gulvet. Det var ikke andre i den lille baren enn de to karene og serveringsdamen bak disken. Den pinup-pene jenta var kledd i et smalt, metallisk utsende tøystykke rundt hoften, og ingenting annet. Bortsett fra makeup, da.
   - Sitt ned, din toskete alkis, hva tror du Nicole er her for? Hei, Nicole, trykk en av de pene brystvortene dine på fjernsynsknappen, kanal fem!
   - Det e'kke meninga du skal be henne å gjøre ting som det derre, Frankie, det er imot reglene! Bruno så bekymret fra Frankie til jenta som hadde klatret helt opp på bardisken. I hva som måtte være en svært ubehagelig posisjon prøvde hun å dytte brystet mot et lite kontrollpanel på veggen like ved ølkranen.
   - "Imot reglene, imot reglene", hermet Frankie. - Hva slags pyse er du ? Har du helt glemt at hun er en cybo?
   - Ja, eh..nei, Frankie, men hun e'kke programmert til å …
   - Klapp igjen den toskete kjeften din, og la oss finne ut hva som foregår utenfor!
   Bildet på skjermen viste seks meter høye bølger som tordnet imot en enorm molo eller demning laget av betongblokker.
   - Beskyttelsesdemningen på Sandford Point er snart ferdig og klar til offisiell åpning. Den velsmurte, behagelige stemmen til nyhetskommentatoren fylte rommet. - Og presidenten har forsikret at den vil forhindre videre problemer med oversvømmelser og tap av menneskeliv. Den ha…
   - Akkurat hva hun forsikret oss forrige måned også, to dager før Birkshire-demningen brast, mumlet Bruno og tok en stor slurk av kruset.
...

Resten av science fiction novellen kan du lese ved å kjøpe novellesamlingen "Siste Reis og 12 andre grøss!" - klikk her!


Terje Dahl er redaktør av internettavisen KlimaNytt og blir kalt verdens første klimaflyktning fordi han måtte flytte fra sin øy i sydhavet da livstruende orkaner dukket opp. For å lese Terje personlige nettsider - klikk her!

For Terjes artikkel om miljøkatastrofefilen "The Day Tomorrow" - klikk her!
For å lese bakgrunnsstoff når det gjelder klimaendringer og klimapolitikk, les internettavisen KlimaNytt - klikk her!


Tips en venn : "Er miljøkatastrofefilmen The Day After Tomorrow vill fantasi - eller hva vi kan vente oss? Les Terje Dahls skremmende artikkel!"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):


E-mail til Terje Dahl