forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | | helse | mysterier | penpals | linker | kontakt |

Mange øyer i sydhavet - her Nukulaelae i TuvaluLangtidsferie på Cookøyene?
Det er faktisk blitt ganske så populært å reise til Cookøyene,akkurat nå er det faktisk flere norske familier som er der nede i sydhavsparadiset! Noen er på et par ukers ferie for å oppleve sydhavet, men andre har leid seg hus og vil bo der under den norske vinteren.

Det er slettes ikke vanskelig å komme til Cookøyene, selv om det selvsagt tar tid. Rarotonga har en internasjonal flyplass, og det er den øya som flest nordmenn og andre turister besøker i Cookøyene. Ser man på bildet av den vulkanske sjarmøren, kranset av en lagune, forstår man kanskje hvorfor. Men det finnes mange, mange andre spennende øyer i Cookøyene, av de mest kjente er Aitutaki, hvor Tore på sporet og de andre boltret seg i den flotte lagunen. Å komme seg fra Rarotonga og dit går også greit, det Aitutakier under en times flytur med lokalfly.
Hvor skal man bo?
Cookøyene satser en del på turismen og på Rarotonga er det godt med overnattingssteder. Ingen flashy superresorts, men ellers alt i fra backpacker-sovesaler til greie hotell og flotte bungalower i vannkanten. Også på Aitutaki er det etter hver blitt brukbart med overnattingsmuligheter. Her kan du til og med bo på en ubebodd koralløy ute i lagunen!
Prisnivået er ikke det billigste i sydhavet. For backpackerne koster det rundt 70 kroner natten å bo på et dormitorium, mens de rimeligste enkeltrommene starter på i underkant av 150 norske kroner. For en familie på to voksne og to barn vil det koste fra i overkant av 450 kroner natten for alle sammen i et "beach studio". Selvsagt blir det billigere hvis man bor en uke eller lenger. De som vil bo på Cookøyene for en lenger Barn og voksne på Muri Beahperiode leier seg gjerne et hus, og her starter prisene på i overkant av 2.000 norske kroner for en uke, altså omtrent som i Spania. Det er muligheter for å prute, bare vær klar over at du må være tidlig ute - det er rift om husene!
Hvordan du får råd
Det koster en god del å reise til sydhavet. Det ligger tross alt på den andre siden av jordkloden og det går heldigvis enda ingen pakketurer dit. Men slik vi og stadig flere andre har opplevd det, er det slik at man opplever så mye, mye mer på øyene i sydhavet enn på Kanariøyene! Med sparing og økonomisk planlegging så er vi sikre på at du får det til. Kanskje du skulle vente litt med å bytte inn bil nummer to eller kjøpe ny salong? Finn ut hvor du kan spare penger og finn ut hvordan du kan tjene litt mer i en periode. Kanskje du skal leie ut leiligheten eller huset mens du er vekk? For Muri Beach - Rarotongadet beløpet kan du jo leve og bo greit de fleste steder i sydhavet!
Billigere billetter
Det er nok flybillettene som blir den store bøygen, men her er det også penger å spare hvis man tenker litt annerledes enn å ringe det første og beste reisebyrået. Sydhav på nettet holder på å inngår et samarbeid med et svensk reisebyrå, det eneste i Skandinavia som har spesialisert seg på sydhavet. Takket være generelt lavere prisnivå og kursforskjell kan vi hjelpe deg med billetter som er billigere enn det du generelt vil finne i sydhavet. Ja, vår redaktør sparte over 10.000 norske kroner ved å kjøpe billetter til seg og familien i Sverige sist de var i sydhavet! Samarbeidet er ikke offisielt enda, men har du hastverk så send oss en e-mail så skal Et hus man kan leie på Rarotongavi se hva vi kan få til!
Helsemessig greit - også for barn
Generelt kan man si at Cookøyene er et helsemessig bra land å dra til. Flere norske barnefamilier har vært lengre tid på både Rarotonga og Aitutaki uten problemer. Det viktigste er at man er klar over at man er i tropene og at sår lett kan bli infiserte. Har man fått et sår eller en rift er det greit å smøre på en antibiotisk salve som Bactroban og så dekke til med plaster som skiftes hver dag. Les mer om helse ved å Rarotongadanserinneklikke her.
Mange opplevelser
Selvsagt er det greit å oppleve vaiende palmer og kritthvite strender, men sydhavet er så mye mer enn det. Det er gjerne menneskene og kulturen alle som besøker sydhavet blir så fascinert og imponert av. Folk på Cookøyene er vennlige og blide. De snakker gjerne med deg, og viser du vennlighet tilbake vil du oppleve at du plutselig kan ha en venn for livet! Se linkene under! Når du er på Cookøyene må du ikke gå glipp av dansingen og den lokale maten. Folk fra Cookøyene er ansett for å være de beste til å danse i hele sydhavet, og mat som rå tunfisk marinert i kokosmelk er en smaksopplevelse! Det er også flott å gå på turer rundt på øyene, men det er nå liksom på stranda og i havet det meste foregår. Å snorkle rundt i lagunen må du få med deg, og er du interessert i å fiske må du jo bli med ut for å dørge etter storfisken!
Muri Lagune, RarotongaBarna trives
Folk i Cookøyene er veldig glade i barn, og norske barn stortrives gjerne med sine nye venner. Det er ikke noe problem å gå på skolen hvis man skal være lenge, og det er nok av ting å foreta seg. De fleste barn elsker jo vannet - og det har man jo nok av - og det finnes sport man kan være med på. Ja, norske barn, og voksne, har til og med vært med i de lokale dansegruppene!
Ikke bare Cookøyene
Strand i FijiCookøyene har blitt populært blant nordmenn, og det er gjerne på området rundt Muri Beach vi blekansikter holder til. Det kan jo være greit å gå på en opptrukket sti - at nordmenn har stortrivdes her betyr jo at sjansene er gode for at du skal gjøre det samme, men sydhavet er så mye mer enn Rarotonga. Stillehavet er så enormt stort og paradisøyer er det over alt. Noen har kneisende fjelltopper, mens andre kun har panneflate koralløyer. Og mange er en blanding: Vulkanske fjelltopper innrammet av en blå lagune, som er kranset av palmekladde koralløyer. Alle er de vakre, og alle har de sin egen sjarm. Rarotonga er en slags "sydhavet-light" hvor man kan oppleve både natur, kultur og vennlige mennesker, men det finnes mange steder opplevelsene er enda sterkere. Fiji er et annet land hvor mange nordmenn har funnet sitt paradis, veldig ofte unge Innfødt fra Mikronesia, Trukmennesker som stopper her på en jorda-rundt billett. Dessverre ser alt for mange av dem bare byen Nadi ved den internasjonale flyplassen og den er svært lite representativ for den kulturen man oppleve ute på landbygda og de andre øyene. Tahiti og Samoa er andre land som en del nordmenn har klart å komme seg til - og det er ikke særlig vanskelig det heller.
Opplevelsene står i kø og venter på deg!

Andre land som er spennende å besøke er for eksempel Vanuatu eller Ny Caledonia - for ikke å snakke om landene i Mikronesia. For folk som er glade i å dykke så er jo Palau et must, og de som vil oppleve sydhavskultur slik den har levd i århundrer kan jo prøve å komme seg ut til en ytre øy i Yap eller Truk!
Stillehavet dekker en tredjedel av kloden vår, og vi vet så lite om havet og alle øyene der. Vel, vi i Sydhav på nettet prøver jo å gjøre noe med det - og tilbakemeldingene vi får på at stadig flere og flere velger å reise til sydhavet forteller oss at vi lykkes ganske bra!


Les mer om Cookøyene, klikk her!
Les mer om familen som bodde et halvt år på Cookøyene, klikk her!
Les om den "norske" stranden Muri Beach på Cookøyene, klikk her!
Les artikkelserien med reisetips, klikk her!
Les om vennligheten i sydhavet, klikk her!

Les mer om den økende interessen for sydhavet, klikk her

For en nettside med overnattingsmuligheter på Cookøyene, klikk her
For en nettside med rimlige overnattingstilbud på Rarotonga, klikk her
For en nettside med overnattingstilbud på Aitutaki, klikk her
For en nettside med hus til leie på Rarotonga, klikk her
For en nettside med rimlige overnattingstilbud på Rarotonga, klikk her

Budjett/lav pris/backpacker:
Varas på Muri, Rarotonga:
http://www.varas.co.ck/
Sovesal Fra nz-doller 20,- per natt
Enkeltrom fra 36,-
Dobbelt fra 48,-
Beach studio for familie, opp til 4:NZ$ 135 per natt
Kia Orana, welcome to the Cook Islands, Vara's is the most well known budget accommodation in the Cook Islands. As we cater for all sorts of travellers, backpackers, independent budget travellers but also those looking for private self-contained houses and units, we have divided our web presence into two independent sections for easier navigation From which you may choose below. You can always return to this screen by clicking the"Vara's" logo in the upper left corner of any page. Inexpensive accomodation from dorm beds to self-contained units for backpackers and independent budget travellers. In addition to its other accomodation, Vara's has just opened 8 brand new fully self-contained studios situated right on beautiful Muri Beach.Vara's shuttle will pick you up FREE of charge from all international flights if you have booked with us in advance.

Oyster Links - Accommodation - veldig komplett liste over overnattingssteder på Rarotonga: http://www.oyster.net.ck/jsp/links/links.jsp?name=Accommodation

Sokala Villas på Muri Beach: http://www.sokala.com/
Our nightly rates are from NZ$330 to NZ$690 (approx.US$157 to US$290). Please e-mail us with your intended dates of stay and the villa category you are interested in. Thank you.
Each villa has one bedroom, where there's a four-poster king-size bed. With the two-level villas the bedroom is upstairs on a mezzanine floor. There's a queen-size bed downstairs in the lounge, which is made up in a studio room fashion for triple or quad bookings. The villas are self-contained and serviced daily, except Sundays (there's extra towels delivered on Saturdays). We have a policy of not accommodating guests under the age of 12 years due to our five unfenced swimming pools.

Budget and backpacking accommodation on Rarotonga, Cook Islands liste med lonker:
http://www.ck/budgrar.htm
Private homes for rent: http://www.ck/private.htm

eks:You can rent Rona Kaitangata on a weekly basis for NZ$645 per seven nights
645.00 NZD New Zealand Dollars = 2,286.12 NOK
The tariff for Are Meika is NZ$450 (approximately US$216) per week for two people and extra days are NZ$65.00. Late checkout is NZ$45.00. Transfers of NZ$60.00 are not included. For additional people at the property over the age of 12 years the tariff is NZ$20.00 per person per night.


Nikao holiday homes http://www.yellowpages.co.ck/RentalHouses/nikaoholiday/bhouse.htm

Budget Accommodation Guide - http://www.jetsave.co.ck/budget.htm
Budget private bungalows, beach cottages, guesthouses, hostels, plus bed and breakfast accommodation.Self charteruing -moderate http://www.jetsave.co.ck/selfcatm.htm

Avana Lagoon Cottage - http://www.avanalagoon.co.ck
Details of a lagoon beach front holiday rental accommodation at Rarotonga.

Cook Island Accommodation Guide
resort, hotel and backpacker hostels http://www.cook.pacific-resorts.com/
Private Holiday Homes http://www.cook.pacific-resorts.com/Vacation-Rentals.html

Kiikii Motels og cottagers på Muri: http://www.kiikiimotel.co.ck/

Juvet: Vi leide hus av Kiikii Motell, de har 2 hus på Muri (et av de leide vi.) og 4 hus i Arorangi (ikke fullt så fint sted…) Prismessig lå de brukbart, vi betalte 316 nz-dollar pr uke + strøm. Utgangspunktet var 395 pr. uke. Man kan være heldig å dumpe bort i noe billigere, men vær obs. på at standarden gjerne er deretter…

Her følger noen man kan ta kontakt med til å begynne med:
- Kiikii Motel, relax@kiikiimotel.co.ck, web: http://www.kiikiimotel.co.ck
- Lionel Brown, har hus på Muri som han leier ut, tlf. (00 682) 25 331
- Terry Brown, leier ut hus på Titikaveka, strandhus til en fornuftig pris, tlf. (00 682) 23782 (da kommer du direkte til huset, spør etter Terry Brown. Han er i fam. med Lionel)
- Ariana Bungalows, bob@gatepoly.co.ck, tlf. (00 682) 23 521
- Shekinah Homes, helenura@shekinah.co.ck, tlf. (00 682) 26 004
- Turistkontoret, tourism@cookislands.gov.ck v/Elmah McBirney har flere kontakter som hun sikkert formidler videre.
- Mairenui Garden & Cafe, tlf. (00 682) 22 796, dette er Hinanos Cafe, hun leier ut noe nede ved stranda. Ryddig dame, kan være litt dyrt?
AITUTAKI:
http://www.ck/aituthot.htm


Aitutaki Accommodation http://www.cook.islands-holiday.com/aitutaki-F.html
Small Island (ubebodd): http://www.cook.pacific-resorts.com/Island.html
Josie's Lodge, tlf. (682) 3111.


Netadvantage: http://www.netadvantage.com/cook/travel/accom2.html

Jetsave Travel (Aitutaki http://www.jetsave.co.ck/aitutaki_island.htm
Gina's Garden Lodges http://www.pacific-resorts.com/ginaslodge/Index.html!
Tips en venn : "Har du sett artiklen om "Tore på sporet"s tur til sydhavsparadiset i Sydhav på nettet?"
Til  (fyll inn): Fra (fyll inn):

"Det Siste Paradis"
Det siste paradisBoken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
forside | kart | fakta | tips | oppslag | nyheter | artikler | debatt |  video | musikk | mat | helse |              | mysterier | penpals | linker | kontakt |