Forside
 Artikler fra Vanuatu
 

 
  
 ARTIKLER

 pil
FAKTA
  pil
kart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere

 pil
GJØRE
  pil
natteliv    
 
 pil
spise ute
 
pil
utflukter
 
pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
 
piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

 
Landet
 
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

- Ut av den sorte gryte
Vanuatu-mennesker- Vi hadde gitt oss selv et enkelt oppdrag her i den lille øynasjonen Vanuatu - å finne ut om det fortsatt var aktive kannibaler i landet. Det skulle vise seg å bli et vanskeligere oppdrag enn vi trodde.
Les mer

- Vulkanen spytter damp og lava!
Vulkan Yasur spytter ut lava!
Hans Martinsen og Liv Barstad i seilbåten Andante fortsetter sin seilas i sydhavet. På øya Tanna i Vanuatu tok de en tur til topps på en aktiv vulkan som sprutet ut lava!
Les mer
- Endelig kokosnøttkrabbe lunsj!
Hans spiser kokonøttkrabbe!
Hans Martinsen og Liv Barstad i seilbåten Andante fortsetter sin seilas i sydhavet. I hovedstaden Port Vila i Vanuatu tok de en tur på markedet for å se om de kunne finne en kokosnøttkrabbe de kunne spise!
Les mer


På jakt etter den siste kannibal!
Gutter i vannet.
Rune Ellingsen og Finn Olav Olsen i seilbåten Underveis
opplevde mye spennende i sydhavet. I Vanuatu lot gutta seilbåten ligge og tok en fraktebåt til øya Malekula for å jakte på den siste kannibal!
Les mer

Kava - sydhavets tidtrøyte
Rune og Finn drikker kava.Rune Ellingsen og Finn Olav Olsen i seilbåten Underveis
opplevet mye spennende og så mange flotte reisemål. I Vanuatu fikk de testet kava - sydhavets narkotiske, men lovelige drikk.
Les mer


Linn fant veien til: "Ville Vanuatu"
Vanuatu-kar klar til dans!Hvor reiser man når det er fullt på flyet til Cook-øyene, for dyrt på Tahiti, for vått på Salomonøyene og for mange ryggsekk-turister i Fiji? Til Vanuatu naturligvis, øygruppen som tidligere ble kalt Ny-Hebridene. Denne for mange ukjente øystaten ligger i Melanesia, tre timers flytur fra New Zealand.
Les mer
Reisebrev fra Vanuatu:
- Sjøkuer og hedenske
seremonier!Rikke og Andreas i sydhavsparadiset (her Bora Bora).
Andreas Holo og Rikke Willums i den norske seilbåten Impetus dro til det melanesiske sydhavslandet Vanuatu - og her fikk de opplevelser langt utenom det vanlige!
Les mer

- Dykking, dans og vulkantur
Rikke og AndreasNorske Andreas Holo og samboer Rikke Willums besøkte det melanesiske sydhavslandet Vanuatu, hvor flesteparten fremdeles lever slik de har gjort gjennom de siste århundrer. Her deres andre beretning fra landet.
Les mer
Else Marie Wollmo foran hytta.
- Kun bølgene og summingen fra jungelen
Else Marie Wollmo og Thomas Karlsen, som begge er ivrige vindsurfere, hadde lenge hatt en drøm om å se mer av verden. Endelig klarte de å få realisert dette og la ut på en 3 måneders tur. I Vanuatu fikk de oppleve et av de få nærmest uberørte stedene på kloden!
Les mer
Else Marie Wollmo og Thomas Karlsen på vulkantur- Til topps på en levende vulkan!
Else Marie Wollmo og Thomas Karlsen la ut på tur. I første reisebrev fra Vanuatu leste vi hvordan de kom til et av de få nærmest uberørte stedene på kloden - og her i del to forteller Thomas hvordan de vandret til topps på en vulkan som ristet av eksplosjoner..!
Les mer
"Det Siste Paradis"
Det siste paradis

Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.
Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.
Til toppen
Vi tipser: 10 ting å gjøre i
Vanuatu

Vanuatu er nok det landet i Stillehavet som har tatt best vare på sin kultur. Landet har også fantastisk flotte strender, krystallklart hav og vennlige mennesker. Strikkhopping kom opprinnelig fra Vanuatu, og her finner du den merkelige John Frum kulten.
Les mer


- Jo, prins Philip er vår egen gud!
Det er på den isolerte øya Tanna i landet Vanuatu i Stillehavet at man har noe som kalles «Prins Philip Bevegelsen». Den nittini år gamle ektemaken til dronning Elisabeth sees her på som en gud!
Les mer

Dødsulykke ved "strikk-hopping":
- Jeg var der da tårnet veltet!
Norske Jan Erik Johnsen var til stede da landstupetårnet under den tradisjonelle Nagol-seremonien på øya Pentecost veltet. En mann ble drept og fire andre skadet. Det er den første gangen at et landstupetårn har veltet, og de innfødte mener at en av årsakene til ulykken var at man hadde brutt de tradisjonelle skikkene.

Les mer
Den mystiske kulten:
John Frum - døperen Johannes
eller "John fra
Amerika"?

På øya Tanna i Vanuatu finnes en merkelig form for religion, den såkalte cargo-kulten, hvor man venter på at varer i store mengder skal komme til øya. Deres svar på Jesus er en John Frum, men man er usikre på hvem han var eller hvor navnet kom fra. Ikke nok med det: John Frum har fått konkurranse av utbrytere ledet av en selverklært profet, og gruppene slåss på liv og død!
Les mer

Trommene fra Vanuatu
I foajeen til Historisk Museum i Bergen står det noe som ser ut som en merkelig totempel. Det er det ikke. Det er en tretromme fra øya Ambrym i Vanuatu.
Les mer

Nambilak - legenden om den fattige fiskeren og jenta i frøet.
Nambilak het en svært fattig mann som levde på øya Tanna i Vanuatu, en gang for lenge, lenge siden.
Les mer

Iririki Island Resort
I fjor var vi på bryllupsreise i Vanuatu, og da bodde vi på Iririki Island Resoirt (www.iririki.com) like utenfor Port Vila, landets hovedstad. Kun tre minutter fra "byen" med skyttelbåt. Fantastisk tropisk hage på Iririki.
Les mer i Aftenposten
| forside | landet | fakta | bo | gjøre | nyttig | hør&se |