Forside
 Hva du gjør på Pitcairn
 

 
   
  GJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
FAKTA
 
pil
kart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pil
BO
  pil
hoteller
  pilbackpacker
  pilseilere   
  
 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

pil
ARTIKLER

 
Landet
 
Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Nei. Pitcairn er definitivt ikke stedet for natteliv!

Til toppen

spise ute
Nei, det er ingen restauranter på Pitcairn!

Til toppen


utflukter
OenoNei, det er dårlig med organiserte utflukter på Pitcairn - men det er sikkert noen som vil vise deg rundt den lille øya (og ta deg med om de skal på tur til en av de ubebodde atollene, som Oeno på bildet!)

Til toppen

å se
Kanon fra BountyPitcairn er et spesiell sted å besøke, med sin spennende historie. Mytteristene på Bounty er jo det øya er kjent for, og graven til John Adams holdes ved like enda. Bibelen til Fletcher Christian ligger i den lille kirken og hulen hvor han gjemte seg finner du oppe i fjellskråningen.
Bountys anker er blitt tatt opp fra havet og står utenfor Adamstowns rettssal. Like nede i veien står også en kanon fra det berømte seilskipet.
Rester etter de tidligste beboerne på øya finner du ved en liten strand på bunnen av Down Rope, det er innrisninger i fjellsiden. Ikke langt unna finner du St Paus Pool, et naturlig svømmebasseng hvor havet fosser inn og ut.


Til toppen

shopping
Miniatyr av BountyNei, det finnes ikke noe shoppingsenteret i Adamstown, nei! Men du kan få kjøpt flotte suvenir. Kvinnene er flinke til å veve matter og hatter av bladene fra pandanuspalmen, mens mennene skjærer ut dyr og Bounty-miniatyrer i tre.

Til toppen

hendelser
Hvert år den 23. januar feirer man Bounty skjebne, ved å taue en brennende modell av skipet over Bounty Bay. Som de fleste steder i verden så feirer man jul og nyttår, og eller så blir det begivenheter som bursdager.

Til toppen

sport
Nei, det er dårlig med organiserte sportsaktiviteter på øya. Svømming i St Pauls Pool, vandring i naturen og fisking er stort sett de man kan gjøre.

Til toppen

badeliv
St Pauls PoolJo, det går godt an å bade på Pitcairn, selv om man ikke har laguner eller sandstrender. St Paus Pool er et naturlig svømmebasseng hvor havet fosser inn og ut.

Til toppen

fiske
Fiske er mer en nødvendighet enn sport på Pitcairn. Å hale opp enorme groupers er likevel en opplevelse, og i stille vær kan man jo dorge etter gamefish som kingfish, barracuda og tunfisk.

Til toppen

dykking
Å dykke på Pitcairn for å se restene av Bounty er vel kanskje noen drømmer om, og det er jo mulig. Problemet er at det ikke finnes stort igjen å se av skipet, mytteristene satte jo fyr på det og restene er for en stor del tatt opp (roret står på museet i Fiji). Dessuten er det selvsagt problemer å få fylt flaskene, pluss at havet er ganske røft rundt øya.

Til toppen

bryllup
Nei, Pitcairn er ikke stedet for de som drømmer om et romantisk sydhavsbryllup. Prøv Cookøyene eller Fiji!


Til toppen
Spennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |