Forside
Hvor du bor i Papua Ny Guinea (PNG)
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Loloata Island ResortDet finnes en god del hoteller i Papua Ny Guinea, men det er i særlig billig å bo i landet. Med litt flaks kan du kanskje klare å finne et hotellrom til 25 US-dollar natten, men det dobbelt er nok mer vanlig. Flest hotell finne du i og rundt hovedstaden Port Moresby, men det finnes hoteller i hvert distrikt.
Sjekk ut Loloata Island Resort: www.loloata.com

Til toppen

backpacker
Det er mulig å reiser enkelt i Papua Ny Guinea, men det er ikke billig å bo noe sted. Det beste er at man kommer seg vekk fra byene og ut til landbygda eller de ytre øyene.
Å bo privat er nok mulig mange steder, men det ikke bare å hoppe på det første skipet som går ut til en ytre øy. Det er en god del formaliteter som må ordnes først, som tillatelse fra immigrasjonsmyndighetene (sentrale eller lokale), og slikt kan ta lang tid! Det er kanskje lettere å dra innover i landet, og det er vel ganske sannsynlig at du da blir invitert av en innfødt til å bo hos hans familie. Bare husk at du ikke utnytter gjestfriheten! Det koster å ha en besøkende og det burde være en selvfølge å dekke ekstrautgiftene og gjerne gi en (penge-) gave når man drar!

Til toppen

seilere
Kano som husbåt!Som alltid når man ankommer et nytt land må man oppsøke "port of entry" og det finnes i de fleste distriktshovedkvarterene. Ikke prøv å stoppe på en ytre øy før du har klarert inn og fått tillatelse til å besøke distriktet, de vil helt sikkert ta kontakt med sine myndigheter på radioen og så kan du bli sittende fast i uker før de finner ut hva de skal gjøre med deg!
Pass også på at du ikke er borte båten om kvelden, de kan straffe seg selv i de mest fredelige fredlige hjørner av landet - redaktøren snakker av erfaring!.

Til toppen


Vil du ha kontakt med noen som har vært der i det siste? Eller finne ut om det er noen som har håndarbeid fra PNG
Klikk her.


| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |