Forside
 Hva du gjør på Påskeøya  

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Selv om turismen har begynt å gjøre sitt inntog på Påskeøya, så er det ikke noe heftig natteliv på øya. Det finnes et par diskoteker og kanskje noen av hotellene vil kunne vise deg et sydhavs-show som ikke har noe med øya å gjøre. Det er importert eller kopiert fra andre polynesiske land.

Til toppen

spise ute
Lite spisestedDu vil ikke sulte i hjel i på Påskeøya, men det er nok ikke så store tilbudet når det gjelder spisetilbud. Restaurantene i tettstedet er også dyre, så å spise på hotellene er nok det sikreste tipset. Men let gjerne rundt etter små spisesteder eller familier som kan tilby deg lokal mat!

Til toppen


utflukter
Siden Påskeøya er det stedet det er, så kan hotellene og turistkontoret tilby deg guidede utflukter og turer.

Til toppen

å se
MoaiDet er ikke vanskelig å oppdage hva som er severdigheten på Påskeøya. Statuene står jo hele veien rundt øya og flere steder har man restauret plattformene (ahu'er) og reist statuer (moai'er) opp. Spennende er det også å komme seg rundt øya for å se kratrene hvor statuene har vært hogget ut. Hundrevis av dem ligger og står halvt begravd i skråningene. Det finnes også flere huler på øya, og i de seinere år har man funnet skjulte huler, hvor det har vært gjemt tretavler og små trefigurer. På tavlene er skåret inn tegn og figurer som man tror er et skriftspråk.

Til toppen

shopping
Kopi av trestele med skriftIngen drar til Påskeøya for å shoppe, men det finnes noe håndarbeid og kopier av statuene og graverte tresteler man kan få kjøpt med seg hjem. Det største supermarkedet i Hanga Roa har etter hver begynt å få et brukbart utvalg også.

Til toppen

hendelser
Hvert år, i slutten av januar til begynnelsen av februar arrangeres Tapati, som er en festival hvor man minnes sin polynesiske kulturarv. Forhør deg om hva som skjer på øya når du ankommer!

Til toppen

sport
Nei, Påskeøya er ikke nok stedet for sport, hvis man da ikke er glad i å gå lange turer eller joggeturer. Snorkling, surfing og svømming er det eneste, i tillegg til utflukter i naturen.

Til toppen

badeliv
Utsikt mot Hanga RoaDe beste, og så godt som eneste, strendene finnes ved Anakena og Ovahe på nordkysten av øya. Her er det populært å snorkle. Det er mulig å surfe i bukta ved Hanga Roa.

Til toppen

fiske
Jo da, du kan dra ut for å fiske på Påskeøya, og det finnes det godt med "gamefish". Hør med hotellet, eller spør de lokale fiskerne om de vil ta deg med ut.

Til toppen

dykking
Dykking er ikke det som Påskeøya er kjent for, men muligheten er faktisk tilstede, spør på hotellet eller turistkontoret.


Til toppen

bryllup
Nei, Påskeøya er ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup, Cookøyene eller Fiji er et bedre valg.


Til toppen


Spennende bøker fra sydhavet?
Les mer


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |