Forside
 Hva du gjør i Maldivene
 

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
Hvis du er på jakt etter et hektisk natteliv, med barer, nattklubber og diskoteker bør du ikke dra til Maldivene, for det finnes ikke! Det blir god mat i hotellets restaurant og kanskje en hyggeprat i baren - og så en god natts søvn før neste dags badeliv!

Til toppen

spise ute
Siden man befinner seg på en turistøy blir det å spise på hotellets restaurant i Maldivene, men maten man får er gjerne god. Buffé er vanlig på mellomklasse-hotellene, med et rikt utvalg av retter. På de enda mer luksuriøse hotellene kan man forvente utsøkt mat og service.
De fleste turistøyene har minst to restauranter. Det serveres alltid internasjonal mat, men prøv også på de lokale rettene!

Til toppen

utflukter
Siden man jo befinner seg på en av de små turistøyene med blå laguner på alle sider er det naturlig at mye dreier seg det varme og krystallklare vannet. Det finnes godt om utflukter hvor man drar ut for å dykke eller snorkle eller utflukter i båter med glassbunn hvor man kan studere dyrelivet på korallrevet uten å bli våt. Seilsafarier og fisketurer er også vanlig, pluss romantiske utflukter til en helt ubebodd øy eller cruise over blikkstille hav i solnedgangen. Det finnes også muligheter for å dra på utflukt til en maldivisk fiskelandsby eller hovedstaden Male. Sjekk før du bestiller reisen hva hotellene kan tilby!

Til toppen

å se
FiskerHavet, strendene og øyene er nok Maldivenes største severdigheter. Selv i hovedstaden Male er det dårlig med tradisjonelle severdigheter, men museet, den største moskeen og fiskemarkedet er verdt et besøk. I Maldivene har man derimot en flott sjanse til å se på det fantastiske dyrelivet under vann - korall-revenes fargerike fisker er jo severdigheter gode nok nok!

Til toppen

shopping
Du kan nok sikkert får kjøp mye av det du trenger under oppholdet på hotellet, men annen shopping forgår i hovedstaden Male. Her finner du svært konkurransedyktige priser, siden det er minimal eller ingen skatt på varene du finner. Byen er liten, så en rusletur til de forskjellige butikkene lønner seg. I tax-free butikken på den internasjonale flyplassen kan du kjøpe hi-fi stereoer, kameraer, klokker, tobakk og kosmetikk.

Til toppen

hendelser
Religiøs feiring.Det er dårlig med festivaler, konserter og lignende aktiviteter i Maldivene, men har man sjansen burde man jo få med seg de religiøse feiringene, som Ramadan, da arrangeres det opptog og lignende i hovedstanden Male. Uavhengighetsdagen 26. juli feires også i hovedstaden med parader og taler, pluss lokal dans og kultur. Ja, på samme måte som i Norge så er det skolebarna som står i spissen for feiringen!

Til toppen

sport
Surfing!Det vil alltid finnes en rekke tilbud i tilknytning til hotellene, som snorkling og dykking til seiling, windsurfing, padling, aerobics og jogging. Pluss selvsagt fisking og svømming! Utstyr for sport som tennis, fotball, volleyball, samt innendørsspill slik som biljard, bordtennis, sjakk og dart, er også vanlig å få bruke uten å betale for det. Muligheter for å få spilt golf eller surfet er også tilstede.

Til toppen

badeliv
Badeliv er den mest populære aktiviteten for besøkende til Maldivene, for her er man aldri lenger enn et steinkast unn sjøen! Vannet er gjerne krystallklart og holder en temperatur på 25-30 grader hele året igjennom. Så har kan du plaske i lagunen dagen rundt, eller snorkle for å se på fargerike fisker og koraller. Husk bare å ta på deg en t-skjorte når du bader, så slipper du å få solsvidd rygg!
Padling og windsurfing er populært, og surferne har muligheten til å komme seg til fantastiske bølger på uoppdagete breakene rundt de mange øyene!

Til toppen

fiske
BarracudeMaldivene er også et drømmested for de fiskeinteresserte. Gamefisk som sverdfisk, barracuda og tunfisk er det godt om, så de som har lyst til å få storfisken på kroken har sjansen! Fisketurer arrangeres både i lagunene og på havet utenfor.


Til toppen

dykking
Dykking.Mange av turistøyene har egne dykkesentre, hvor man tilbyr PADI dykketrening og sertifiseringskurs, så her har du din livs mulighet til å lære deg å dykke! Dessuten arrangeres det daglig utflukter hvor man kan dykke ned til for å titte på livet i havet.


Til toppen

bryllup
Siden Maldivene er et muslimsk land, kan man ikke arrangere vielser som er gyldige i Norge, men en symbolsk seremoni er det muligheter for på de fleste hotellene! Det er også vanlig at hotellene gir rabatter og hyggelige overrasker til de som er på bryllupsreise.

Til toppenSe video fra Maldivene?
Turistkontoret i Maldivene har laget en presentasjonsvideo på YouTube.
Klikk her!


Fortell oss
...hva du opplevde i Maldivene! Send oss et reisebrev, og du får en gratis e-bok av Terje Dahl!
Kontakt oss


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |