Forside
 Artikler fra Kiribati
 

 
  
 ARTIKLER

 pilFAKTA
  pil
kart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg

 pil
BO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere

 pil
GJØRE
  pil
natteliv    
 
 pil
spise ute
 
pil
utflukter
 
pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pil
NYTTIG
  pil
reisen dit
 
piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker

 pil
HØR&SE
  pil
musikk
  pilvideo
  pilbilder

 
Landet
 
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

Magne Risa på Christmas Island:
- Det ble påstått at det ikke var radioaktivitet Magne Risa i jolleder lenger!
Skipperen Magne Risa har tatt norske frakteskip til kjøpere i Stillehavslandene i over 20 år. Han har også besøkt Christmas Island (Kiritimati) - og her er hans beretning:
Les mer
Kristian besøkte Christmas Island:
- Rene eventyrferden!
Kristian på Christmas Island.Christmas Island er en atoll i den isolerte Line Islands-gruppen som tilhører Kiribati. På lokalt språk heter den Kiritimati. Den regnes gjerne som verdens største atoll, og den er også et eldorado for fiskere. Da Kristian Grande fra Trondheim fortalte at han var turist fra Norge ble folkene overrasket - norske turister hadde de aldri hatt der!
Les mer
Bjørn-Erik på strandaNorske på atollen Abemama i Kiribati:
- Et lite stykke paradis!
Vi leste at Tore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet ikke trivdes særlig godt på Kiribatis hovedøy Tarawa, hvor søppel hadde tatt overhånd på atollens natur. De lot ikke dette ta motet fra dem, men satte kurs for den ytre atollen Abemama, kjent som månelysets øy. Ville de bli forhekset av månen og kanskje finne det ekte sydhavet - eller ville de bli skuffet igjen?
Les mer
Bjørn-Erik på strandaNorske i Kiribati:
-
Vi ble stille...
Tore Gulbrandsen og Odd-Erik Fallet er som veteraner i sydhavet å regne, de har besøk kjente og ukjente øyer. Det er ikke så mange nordmenn som har besøkt landet Kiribati, men de to bestemte seg for å prøve selv om de var usikre på hvordan de skulle få visum dit!
Les mer

Norsk seilbåt besøker Kiribati:
- I Dänikens fotspor
Bård på dekk i Tarawas havn.Etter Marshall-øyene seilte norske Bård Sæther og Arild Solheim i seilbåten Havaiki sørover til Kiribati, og her prøver de å finne fotsporene etter en legendarisk kjempe. Det var Erich Von Däniken, sveitseren som lurer på om gudene var våre utenomjordiske forfedre, som beskrev fotsporene i sin bok "Reisen til Kiribati".
Les mer
Radioamatørens reise til verdens ende:
- Jeg hadde aldri trodd at vi skulle oppleve Kanton slik!
Lech og en innfødt hjelperÅ få reise til den isolerte atollen Kanton i Kiribati er svært få forunt. Lech Slawomir Tomczak er en radioamatør som fikk gjøre det. Opprinnelig kommer han fra Polen, men har bodd i Norge siden 1984. Han ble litt skuffet over at øya viste seg å være en forsøplet og forlatt amerikansk flybase, men hadde ikke regnet med at vennligheten til de 55 innfødte som bodde der skulle gi slikt inntrykk!
Les mer

Christmas Island: Verdens største atoll Fiske.er et eldorado for fiskere
Det finnes en øy i sydhavet som har mer tilknytting til julen enn noen annen, iallfall når det gjelder navnet. Det er Christmas Island i den isolerte Line Islands-gruppen som tilhører Kiribati. Og den er også et eldorado for fiskere - spesielt fluefiskere!
Les mer

For å lese mer fra Terje Dahls artikler og bøker om sydhavet, klikk her.

Til toppen

- Kom ombord, sa han og så helt vettskremt ut...
Hai! I denne artiklen får vi lese hvordan Terje Dahl tar med seg en tysk turist utenfor korallrevet på atollen Butaritari i Kiribati...
Les mer

Kiratas kano seiler ikke lenger...
Kano, Kiribati.
Kirata's utrigger-kano ligger mellom noen busker nede ved stranden. Mattene som hadde beskyttet den mot solen er forlengst blåst vekk. Utriggeren har løsnet fra surringene og er halvveis begravet i sanden.

Les mer
Teraoi smiler...Teraoi smiler ikke lenger...
Vesle Teraoi smiler ikke lenger. Hun har ingen blomster-krans på hodet. Håret er bustete. En tåre har laget en blank stripe i støvet på kinnet. Teraoi er sulten.
Les mer

De tørstes paradis:
Vin rett fra palmene!

Mann klatrerHer er paradiset for tørste mennesker. På flere av de skjønne sydhavs-øyene i Stillehavet renner vinen nesten drikkeklar rett fra palmene. Men du bør være flink til å klatre…
Les mer

"...Ingen grunn til bekymre seg om slike ting nå, mister. Snart kan du glemme fluene. Jeg skal grave et pent hull i sanden hvor de ikke... "
Les resten av Terje Terje Dahls kriminal-
novelle.

Prøve deg som Robinson?
Terje Dahl kan ta deg med til sin øde øy!
Klikk her.
| forside | landet | fakta | bo | gjøre | nyttig | hør&se |