Forside
Hvor du bor i Fiji
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Vatulele Resort
Det finnes et utall av hoteller og feriesteder i Fiji, i alle klasser fra en enkel bambushytte på en bortgjemt strand til den mest luksuriøse resort. Dyrest er Turtle Island www.turtlefiji.com, stedet hvor "Blue Lagoon" med Brooke Shields ble filmet, her starter prisen på 4000 kroner natten (bildet over viser Vatulele Resort - ikke dårlig den heller)!
Flest feriesteder finner du langs veien fra den internasjonale flyplassen Nadi til hovedstaden Suva, på strekningen som er kalt Coral Coast, men veldig populære er også småøyene utenfor vestkysten av Vitu Levu og øyene i Yasawa-gruppen. Å seile mellom øyene for en dagseilas eller lengre tid er meget godt mulig.
I Fiji er det flere store firmaer som arranger cruise både med skip og seilbåter.
For mer informasjon om hoteller og cruise kan man med fordel titte på Fiji Visitors Bureaus flotte hjemmesider! http://www.bulafiji.com/accom/

Til toppen

backpacker
Du reiser enkelt og ønsker å se mest mulig?
Vel, da er det å anbefale at du kommer seg vekk fra byene og ut til landbygda (eller de ytre øyene). Sjekk med turistbyrået eller motellet/hotellet du sover på den første natten.
Det finnes godt med små overnattingssteder som er myntet på backpackers, og hvem sier at man ikke kan oppleve like mye i en åpen bure fem meter unna vannkanten som i et aircondisjonert luksusrom?
Å bo privat kan nok ordnes de fleste steder, men det ikke bare å hoppe på det første skipet som går ut til en ytre øy. Det er en god del formaliteter, som tillatelse til å besøke øya, som må ordnes først.
Det er lettere å dra innover i landet for å finne en isolert landsby, og det er vel ganske sannsynlig at du da blir invitert av en innfødt til å bo hos hans familie. Bare husk at du ikke utnytter gjestfriheten! Det koster å ha en besøkende og det burde være en selvfølge å dekke ekstrautgiftene og gjerne gi en (penge-) gave når man drar etter noen dagers eventyropphold!

Til toppen

seilere
Beachcomber IslandNår man ankommer et nytt land må man alltid oppsøke "port of entry" som i Fiji er Suva, Lautoka, Levuka og Savusavu.
Det er en yatchclub i Suva, og der kan man ligge langs brygge eller for svai.
Det er også godt mulig å få stoffet eller reparert skuta i Fiji, og å proviantere der for videre ferd er heller ikke dumt!
Å seile ut til de ytre øyene burde nesten være et must - det er jo så mange fantastiske steder å besøke og de fleste steder kan gode ankringsforhold finnes.
Bare husk på at det er godt med skumle korallrev i området, så ikke ta noen sjanser! Dessuten må man ha tillatelse til å seile ut til de ytre øyene.
Mer informasjon finnes på Fiji Yachting Site www.fijiyachting.com - her finner du alt fra adresser til kart!

Til toppen

Vårt reisetips:
Opplev Fijis berømte korallkyst
- og seil mellom paradisøyene!

Vi får stadig forespørsler om vi kan foreslå drømmeturer til sydhavet. Klart vi kan det! Vårt reisetips til Fiji er et opphold på Hidaway Resort på Fijis berømte korall-kyst, kombinert med et tre dagers seil-cruise mellom de paradisiske Mamanuca- og Yasawaøyene. Eventyret venter!
Les mer

- Opplev Fiji!
-Bula! Et bredt smil i et mørkebrunt ansikt blir helt sikkert ditt første møte med Fiji. Vennligheten og smilene er Fijis varemerke, selv om han sikkert ville benekte det, kaptein Bligh fra Bounty, som bokstavlig talt måtte ro for livet for å unnslippe kanoer med kannibaler!

Les mer

Vil du ha kontakt med noen som har vært i Fiji i det siste?
Trenger du reisefølge?
Eller bare finne ut om det er noen som har en musikk-CD fra Fiji?
Klikk her.
Georgina er en av de mest populære sangerinnene i Fiji. Vil du høre "live"-opptak med henne?
Klikk her!
| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |