Forside
Hvor du bor på Cookøyene
 

 

   BO
  
pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
  
 pilFAKTA 
 
pilkart
  
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg
 
 pilGJØRE
  pil
natteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER
Landet
Forside

  
 

  Sydhav
  på nettet

hoteller
Edgewater ResortPå Rarotonga finnes det en rekke hoteller i forskjellige prisklasser. Alt fra femstjerners resorter (som Crown Beach Resort og Edgewater Resort, hvor du finner alt du kan forvente av aktiviteter og internasjonal mat) til leilighetshotell hvor du ordner deg selv. Vær oppmerksom på at der er rift om utleiehus, så man må være tidlig ute for langtidsferie.
Også på de andre øyene finnes det overnattingsteder, flest finnes det på Aitutaki - hvor man også satser på turisme (som Aitutaki Lagoon Resort, ikke så langt unna flyplassen).
På de mindre besøkte øyene finnes det gjerne enklere hotell eller "guesthouse".

Til toppen

backpacker
For de som reiser enkelt og ønsker å se mest mulig er det selvsagt å anbefale at man kommer seg ut til de ytre øyene.
Øykommunenes "guesthouse" er det vanligste alternativ, men å bo privat kan nok ordnes de fleste steder. Husk bare at man ikke utnytter gjestfriheten, det koster å ha en besøkende (uansett hva de smilende menneskene måtte fortelle deg) og burde være en selvfølge å dekke ekstrautgiftene og gjerne gi en (penge-) gave når man drar!
På Rarotonga, fem minutters spasertur fra byen, finnes Atupa Orchid Units som drives av en tysk dame som har bodd der i snart tretti år, og som var i Norge for noen år siden med en dansegruppe. Det er forbudt å campere på Cookøyene!

Til toppen

seilere
Seilbåt havrert på korallrevet!Som alltid når man ankommer et nytt land må man oppsøke "port of entry" som er hovedstaden Avarua på Rarotonga. Det var snakk om at det også gikk an å gjøre immigrasjonspapirene på Aitutaki, men det må sjekkes før man ankommer Cookøyene!
Havnen i Avarua er liten, så det er like greit å komme seg ut til de ytre øyene.
På Aitutaki er det alltid strøm ut av passasjen (svært uvanlig) og den kan være på opptil 10 knop når tidevannet fosser ut. Det er også veldig grunt på ankringsplassen, så stikker du dypt er det ikke så lett å ligge der.
Forholdene på de andre øyene bør sjekkes grundig. Hvordan det med passasjer gjennom korallrevet på atollene i den nordlige gruppen vet jeg ikke.
Havnekapteinen i Avarua er gift med en tysk dame som var i Norge med en dansegruppe for noen år siden. Hun har også en liten resort med hytter til leie.
Raratonga Sailing Club ligger i Muri lagunen.

Ports Authority
PO Box 84 Rarotonga,
Cook Islands
Ph: (682) 21-921
Fax: (682) 21-191

Til toppen

Vårt reisetip:
Opplev vennligheten, dansen og de blå lagunene på Rarotonga og Aitutaki!
Vi foreslår at du legger drømmereisen til Cookøyene. Så du kan få oppleve polynesisk vennlighet og dans, på samme måte som Tore på Sporet gjorde det da han dro for å finne kaptein Jonassens etterkommere. Og selvsagt skal du få beundre og bade i turkisblå laguner!
Første stopp blir hovedøya Rarotonga, og her vil du bo omtrent rett på den berømte Muri-stranden! Siden skal du fly over til naboøya Aitutaki, kjent for å ha en av sydhavets vakreste laguner. Finn fram badebukse og solkrem - sydhavet kaller!
Les mer

Er danserne fra Cookøyene de beste i hele Stillehavet?
Klikk her for å sjekke!


Trenger du reisefølge?
Klikk her.
| forside | landet | fakta | gjøre |nyttig | hør&se | artikler |