Forside
 Hva du gjør i Australia
 

 
   
  GJØRE
  pilnatteliv    
  pilspise ute
  pilutflukter
  pilå se
  pilshopping
  pilhendelser
  pilsport
  pilbadeliv
  pilfiske
  pildykking  
  pilbryllup

 pilFAKTA
 
pilkart
 
pilgeografi  
  pilklima
  pilspråk
  pilbefolkning
  pilhistorie
  pilkultur
  piløkonomi
  pilstyresett
  pilreligion
  piltid
  pilflagg  

 pilBO
  pilhoteller
  pilbackpacker
  pilseilere
     
 pilNYTTIG
  pilreisen dit
  piltid på året
  pilreise rundt
  pilvisum
  pilhelse
  pilsikkerhet
  pilbarn
  pildiverse
  piladresser
  pilinternett
  pillinker    
  pilbøker  

 pilHØR&SE
  pilmusikk
  pilvideo
  pilbilder

pilARTIKLER

 Landet
 Forside

 
  Sydhav
  på nettet

natteliv
NattelivJo, i Australia finnes det gode tilbud når det gjelder natteliv, i første rekke i de store byene som Sydney, Melbourne, Perth og Brisbane. Her er et internasjonalt miljø, med det meste av hva man kan forvente av nattklubber og andre underholdningstilbud. Også rundt om i landet finner man brukbart natteliv, med puber, barer, diskoteker og andre utesteder.

Til toppen

spise ute
Når det gjelder spisetilbud preges selvsagt Australia av at det er bygget opp av immigranter fra en rekke land, som alle har tatt med seg sine spisevaner. Pluss at Australia er et stort land i sydhavs-målestokk. Så det finnes mange gode og varierte restauranttilbud - spesielt i byene.
   Sydhavsmat blir det nok vanskeligere å finne, men det finnes jo også innvandrere fra sydhavet og på nordkysten - som øyene i Torresstredet - er den opprinnelige kulturen mye lik den man finner i Melanesia, Polynesia og Mikronesia.

Til toppen

utflukter
Utflukt med seilbåtSiden Australia i mange år har satset på turismen så finnes det et svært godt tilbud av utflukter de fleste steder, og siden landet er så enormt stort så er de veldig variert. Man kan for eksempel klatre opp på Uluru (Ayers Rock), dykke på the Great Barrier Reef, teste brettet på bølgene i Surfers Paradise, gå på ski i Snowy Mountains eller vandre i ørkenen Great Sandy Desert. Det meste er lagt bra til rette for turistene, men man kan også utforske landet på egen hånd. Det gjelder å forhøre seg på det lokale turistkontoret eller hotellet der du bor - og titte i brosjyrer og aviser. Pluss selvsagt å
klikke deg videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!

Til toppen

å se
Det finnes et stort utvalg av attraksjoner i Australia, bare husk at de gjerne ligger langt fra hverandre på grunn av de store avstandene i landet!
New South Wales
Australias største by, Sydney, ligger i den eldste staten i landet: New South Wales. Selvsagt er det nesten obligatorisk å ta bilder av operahuset og broen som ligger i det flotte havnebassenget, men både byen og staten har mer å by på. Sydney er en vennlig by hvor man trives og finner det man søker i en storby, noe de olympiske lekene i år 2000 kanskje viste oss.
Statens største nasjonalpark finner du 400 km sør-sørvest for Sydney: Kosciuszko National Park. Her ligger det høyeste punktet i Australia: Mount Kosciuszko på 2,229 meter Om sommeren er det flott å ta vandreturer i nasjonalparken, og om vinteren kan man gå på ski. En annen populær nasjonalpark er Blue Mountains som ligger rundt 100 km vest for Sydney.
I Snowy Mountains i det sydlige NSW finnes et godt besøkt skisportsted.
Lengst nord i New South Wales ligger Byron Bay, som er et populært sted for nordmenn på besøk i Australia. Her kan man se flott natur, speide etter delfiner og prøve sine kunnskaper på surfebrettet!
Queensland
Staten Queensland strekker seg fra New South Wales og helt opp til nordøstspissen av Australia. Korallrevet The Great Barrier Reef må nok sies å være den aller største attraksjonen, der det strekker seg langs kysten. Det er verdens lengste og største korallrev, og er dottet med småøyer. Dykkingen er fantastisk, og på mange av øyene finnes det små hotell og overnattingsteder. Mye dreier seg om vannsport i Queensland og like sør for millionbyen Brisbane ligger Gold Coast med Surfers Paradise, en annen av Australias største turistmagneter.
Staten kan også by på flott natur, og helt nord ligger Daintree National Park og Cape Tribulation. Her kan du bese og vandre igjennom regnskog, noe det stadig blir mindre av på kloden vår!
Northern Territory
I Northern Territory, som formelt sett ikke er en stat, ligger Australias mest berømte nasjonalpark: Kakadu National Park. Her kan man blant annet studere noen av Australias beste hulemalerier. Lenger inne i landet ligger Uluru (Ayers Rock) - og den fotograferte og filmete rødfargete klippen er et av landets mest berømte landemerker. Den største byen heter Darwin. Husk at er klimaet tropisk og at det kan regne ubehagelig mye i regntiden!
Western Australia
Western Australia er landets største stat, og kan by på et solrikt klima, flotte strender og uberørt natur. Perth er statens største by, med litt over en million mennesker. Store deler av Western Australia er ørken, men langs kysten er det ofte frodig. Helt nord finner du et område som er kalt The Kimberley, og her ligger The Bungle Bungle National Park med spesielle klipper og Wolf Creek Meteorite Crater som er det nest største krateret i verden hvor man har funnet rester av en meteoritt.
Tamania
Tasmania er en øy som ligger utenfor sørspissen av fastlandet, og her ligger Australia sørligste hovedstad: Hobart. Det er en hyggelig by som syder av atmosfære, mye takket være den godt bevarte gamle bebyggelsen. Det er mye fin natur i Tasmania, som i Coles Bay og Freycinet National Park - selv om været kan være ganske fuktig, I Trowunna Wildlife Park skal det være mulig å få et få et glimt av den tasmanske djevelen.
South Australia
South Australia er kjent for sine vindistrikter, og nord for hovedstaden Adelaide finner man to av dem; Clare Valley og Barossa Valley. Sør for Adelaide, i Naracoorte, finnes det noen flotte dryppesteinshuler! Flinders Ranges National Park heter den mest berømte nasjonalparken, et bra sted å titte på kenguruer eller vandre i naturen.
Victoria
Viktoria er den minste av statene i Australia, men likevel finner du landets nest største by her. Melbourne har nesten 3 millioner innbyggere. Her finner du shoppingkomplekser, kasinoer, botanisk hage, en av de eldste zoologiske hagene i verden og mye annet. Byen bærer et sterkt preg av alle immigrantene som har slått seg ned her gjennom årenes løp.
Australian Capital Territory
Engelskmennene kranglet i lange tider om Sydney eller Melbourne skulle være hovedstaden i den nye nasjonen, og problemet ble løst ved at man lagde en nytt territoriet og ny by midt i mellom! I Canberra finner du derfor alle de statlige kontorene, pluss parlamentsbygningen, nasjonalbiblioteket, National Museum of Australia og Australian War Memorial.

  For flere opplysninger om hva du kan gjøre og se i Australia, klikk deg videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!

Til toppen

shopping
Australia er et sted hvor turistene liker å shoppe, og prisene ligger stort sett under det vi finner i Norge. Det er store shoppingsentre og varehus mange steder, spesielt i de store byene, og her vil man finne alt man trenger. Lokale suvenirer er jo hyggelig å ta med seg hjem, og utvalget er stort de fleste steder.

Til toppen

hendelser
Det syntes alltid å være noe på gang i Australia, og av de mer kjente hendelsene er: I januar er det Festival of Sydney, med konserter, gateteater og fyrverkeri. I februar er det Comedy Festival i Melbourne og utendørsfestival med dans og musikk i Adelaide. I mars er det Adelaide Arts Festival. I september er det verdens største festival for forfattere i Melbourne og i oktober den fantastiske Melbourne International Festival. I oktober feirer man også aboriginal kunst og kultur i Broome: Stompen Ground Festival.
   Når det gjelder sport så er det australske tennismesterskapet i januar, Darwin's Beer Can Regatta i august, hesteløpet Melbourne Cup i november og Sydney til Hobart regattaen i desember. Bare for å nevne noe!
   I tillegg feirer man selvsagt vanlige begivenheter som jul og nyttår.
Forhør deg om hva som skjer når du ankommer!
Og klikk deg videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!

Til toppen

sport
Rugby"Aussi"-ene er lidenskapelig sportsinteressert, og er blant de beste i verden i cricket, rugby, svømming, sykling og tennis. Andre populære idretter er basketball, seiling, golf og fotball - pluss nettball for jentene. Selvsagt så var man stolt over å arrangere de olympiske lekene i Sydney i år 2000 - med suksess! Som besøkende vil du finne nok av sportsaktiviteter å være med på både i vannsport og på land. Tennis, fotball og ikke minst golf bedrives de fleste steder, og selvsagt så er det i et land omgitt av blått hav god muligheter for surfing, dykking og fisking. Ja, det kan jo også nevnes at det er gode muligheter for alpint og annen skigåing på sør i landet når man har vinter!
Sjekk med hotellet og turistkontoret - les brosjyrer og aviser! Pluss at du selvsagt bør klikke videre til lokale internettsider fra linkene på vår Nyttig-side!


Til toppen

badeliv
Bading er veldig populært i Australia, både blant turister og lokale. Det finnes mange flotte strender langs hele kysten - og badevakter passer godt på. Det er selvsagt best badeforhold året gjennom nord i landet, men om sommeren er det også et yrende badelig i Sydney og lenger sør. Det er gode forhold for surfing mange steder, mest kjent er Sufers Paradise nær Brisbane i Queensland.

Til toppen

dykking
Masse fisk!Dykking er populært i Australia, og helt klart mest populært på "The Great Barrier Reef" - korallrevet som strekker seg langs kysten på nordøstsiden av kontinentet. Her finner du all den fargerike fisken som sydhavet er kjent for! Bare husk at det finnes regler for hvor du kan dykke, så sjekk først!
For å komme til en dykkeside, klikk her!

Til toppen

fiske
Er man fiskeinteressert og kommer til Australia så må man jo prøve seg - og fiske er populært blant lokale og turister. Det finnes godt med "gamefish" og mange tilbud - og det er ikke vanskelig å få informasjon om hvordan man skal få hengt seg på en utflukt eller leie en båt med skipper


Til toppen

bryllup
Australia er ikke stedet å få arrangert et romantisk sydhavsbryllup, da bør man heller dra til Cookøyene, Tahiti, Samoa, Niue eller Fiji.


Til toppen


Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.


Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.

Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.

Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv - klikk her.


Det siste paradis

"Det Siste Paradis"

Boken om Terje Dahls seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.


I Vårt Billede
"I Vårt Billede"
En science-fiction bok hvor handlingen stort sett foregår på vår egen planet. En svært så menneskelig romfarer fra en annen planet crashlander på en sydhavsøy hvor folkene befinner seg på steinaldernivå. Med åpent sinn og ukuelig mot kjemper han for å komme seg tilbake til sine egne. Ingen lett oppgave - og vil han nå egentlig det?!

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.130,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.




"Dødlig lagune"
En spenningsroman fra sydhavsmiljø.
Hvorfor prøvde den japanske turisten å skyte Torkild Kvernland med et harpungevær? Hvorfor trodde folkene på øya at han var et farlig spøkelse? Hva var lyset i sjøen? Og hva hadde Pearl Harbour med det hele å gjøre...?

Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr.130,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her
.



Det siste paradis

"Det Siste Paradis"

Boken om Terjes seilas i 22 fots Coco Loco, den minste båten til å legge ut på en jordomseiling.
" - Du er klin kokos! sa vennene mine da jeg kastet loss fra Rådhuskaia. Etter fire år, to orkaner og fire tropiske stormer måtte jeg lure på om de hadde rett..."
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.

Pris kr.150,-

Klikk her for å lese om Terje Dahls bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her.


Paradiset jeg fant
"Paradiset Jeg Fant"

Etter eventyrseilasen i Coco Loco vendte Terje Dahl tilbake til sydhavet. Traff høvdingdatteren Emma Toematagi i det polynesiske landet Tuvalu og feiret bryllup i en måned.
"Skulle vi virkelig bygge vårt hjem på den ubebodd koralløya Motuloa, helt på verdens ende..?"

Klikk her for å lese utdrag fra boken.

Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.

Mer om Terje Dahls sydhavsliv - klikk her.


Paradiset farvel!
"Paradiset Farvel!"
Terje Dahl bodde seks år i sitt sydhavsparadis. I et hus med tak av palmeblader og gulv av grus, to meter unna lagunen. Fisket hai, fanget kokosnøttkrabber og levde et Robinson Crusoe-liv uten aviser, biler, cola og TV. Helt til orkanene dukket opp...
Klikk her for å lese utdrag fra boken.
Klikk her for å lese om e-bok og bestille.
Pris kr. 150,-
Klikk her for å lese om Terje Dahls andre bøker.


Mer om Terje Dahls sydhavsliv, klikk her
.


| forside | landetfakta | bonyttig | hør&se | artikler |